Sokan miért a dudát nyomják fék helyett?
Figyelt kérdés
annyi majdnem balesetet láttam már mikor a dudat nyomta valaki ahelyett hogy a fekre lépett volna... Miért?2013. nov. 3. 22:32
1/5 anonim válasza:
Mert fejben még a Balkánhoz tartozunk, nem Nyugat-Európához.
2/5 anonim válasza:
Idióta szokás. Bár a dudát is kell néha, mert fel kell hívni rá a figyelmét ha pl. kijönne eléd, hátha észbe kap és megáll.
3/5 anonim válasza:
Ezt én sem igazán értem, jómagam egyszerre használom a kettőt (hacsak nem kell félrerántani a kormányt persze): így észre is veszi magát az, aki veszélyhelyzetet okoz, de tuti el is kerülöm a balesetet.
4/5 anonim válasza:
Nem lehet, hogy mindkettőt nyomják? Egyébként pont veszély esetében kell a féken kívül a dudát is nyomni, mert akkor van esély rá, hogy a figyelmetlen másik fél reagál is így sikerül elkerülni a balesetet. Éppen erre találták ki a dudát, nem arra, amire 99,9% használja, hogy utólagos nemtetszését fejezze ki, vagy üdvözölje a haverokat.
5/5 anonim válasza:
Én autómon a duda használatához egy kézzel el kell engedni a kormányt. Talán ebből kifolyólag én kicsit is veszélyes forgalmi helyzetben soha nem használom.
Egyébként, ha nézel orosz dashcam videókat, jól látszódik mi az eredménye ennek a "dudálok de nem fékezek" technikának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!