Ez az útvonal mennyire veszélyes gyalog?
Nem vagyok jártas annyira Pesten, de csak rosszat hallottam a VIII. kerületről, és mivel este fogok ott menni, nem igen szeretném, hogy bajom essen. (Ráadásul péntek este..)
Németországból fogok jönni, szóval a telefont nyugodtan vihetik, ha kell meg át is írom a szerződést Lakatos Nintendóra legalább nem kell fizetnem :D Viccet félretéve, köszi a tanácsokat. Sétálni bőven lesz időm, mert fél 7 körül érek a Keletire, a buszom meg csak fél 10-kor indul a Népligetről szóval.. mivel a busz nem lesz olcsó így lehetőség szerint, kerülném a tömegközlekedési eszközöket.
Egyetlen egy dolog lesz nálam, amit nagyon féltek, az pedig a laptopom lesz. De nyilván nem fogom mutogatni, csak az lesz az egyetlen értékes dolog nálam.
Na mert a retkeseket nagyon zavarja az az 1-2 éjszaka lézengő anyaszomorító meg a kamera...
Lehet jönni a fajvédő dumával, de aki ennyire védi őket javaslom költözzön a Népszínház utcába és sétáljon minden este 10-12 között egy órát a környéken civilben, telefonnal, pénztárcával. Kíváncsi leszek egy év alatt hányszor verik félholtra pár ezer forintért meg egy telefonért.
Igen, én meg egyszer a cigánytelep közepén felejtettem a kabró béemvémet nyitott tetővel benne a kulccsal és Kolompár István személyesen csengetett be hozzám a kulccsal és még ki is porszívózta, mert belefújta a szél a faleveleket.
Remélem érted a szarkazmust....
Értem a szarkazmust, de tök komolyan mondom. Kőbányán is elég sok cigány van, nekem soha nem volt konfliktusom velük. Persze, néha hangosak stb, ami idegesítő tud lenni, de soha, senki nem támadott meg, a kocsimat nem törték fel stb.
Nem azt mondom, hogy minden cigány becsületes, de egyrészt nem mind bűnöző, másrészt a "saját területükön" kevésbé veszélyesek szerintem, mint ha mondjuk lopni/rabolni indul egy galeri valahova. Általában nem a Népszínház utca a célpontjuk.
Nem, valóban. A "saját területükön" az angol nyelvterületen "Crime opportunity"-nak nevezett jelenség figyelhető meg. Magyarul nem tudom hogyan lehetne megfogalmazni, talán úgy, hogy adódó alkalom a bűnözésre vagy hasonló. Kb. meglátja és rámozdul. Saját pályán magabiztos, abszolut fedezik egymást...
Én laktam a környéken, jártam arra nagyon sokat. Tiszta életveszély, napi szinten támadtak meg gyerekeket, felnőtteket, lányokat, nőket a bandák hol puszta szórakozásból, hol pedig aprópénzért. Nem is volt olyan régen 6-7 éve, erősen kétlem, hogy azóta annyit javult a közbiztonság, hogy csak úgy tök nyugisan lehet késő este sétálgatni arrafelé. Én biztosan nem tenném...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!