A közúti közlekedés rendjének megzavarása?
Koccanásos baleset esetén, ahol nem sérült senki, teljesül a közúti közlekedés rendjének megzavarása?
A vétkes gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi a másik felet?
219. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályait megszegi és ezzel másnak vagy másoknak életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki vagy könnyű testi sértést okoz, szabálysértést követ el.
Nem rólam van szó, de mégis azért meglepő. Ha olyan mértékű a baleset, hogy csak újra kell festeni a lökhárítót, mert a festék megsérült és senkinek nem lett baja, ez közvetlen veszély a testi épségre? Nem történt sérülés de lehetett volna??
Ezért bírságolnak minden egyes esetben, ahol két autó koccan vagy akár csak megkarcolják egymást?
Egyszer régebben láttam olyan rendőrségi papírt, ahol a vétkest megbírságolták, mert sávváltáskor meghúzta a mellette haladó autót, akit nem vett észre. Őt például ilyen típusú dologért külön nem, "csak" a sávváltásért bírságolták meg.
Most találtam egy ilyet, nem tudom valóban így van-e:
"A közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés megállapítására pedig akkor kerül sor, ha az Ön által okozott balesetben sérülést szenvedett személy sérülései nyolc napon belül gyógyulók."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!