Vidékiként Pesten közlekedni motorral nagyon nehéz?
Én vidéki nagyvárosban élek, de sokkal jobban szeretek Pesten vezetni. Sokkal kevesebb a béna, tétovázó, erőszakoskodó.
Néhány alapszabály: előre gondolkozz, sávváltásnál nem a féket, hanem a gázt húzzuk, viselkedj kiszámíthatóan: ha nem engedsz el valakit, akkor ne lassíts, inkább gázt húzz, stb...
Párhuzamos közlekedés miatt jóval több dologra kell figyelni. Gyakori a jelzés nélküli hirtelen sávváltás, a sávon belüli előzés, követési távolság be nem tartása.
Nagyon kell vigyázni, hogy ne közlekedj párhuzamosan egy autó mellett (mindig picit gyorsabban vagy lassabban menj), mert előbb-utóbb rád húzzák a kormányt.
A sávodban mindig domináns helyet kell elfoglalni, vagy sávon belül fognak megelőzni (50-es zónában 80-al...). Ugyanakkor (szerintem) nem jó egészen belül haladni, mert kevesebb időt adsz magadnak, ha valaki sávot vált és nem vesz észre (effektíve leszorít).
Érdemes még kerülni a középső sávokat, mert ott mindkét oldalról bejöhet valaki. Tehát vagy a legbelsőben (ahol rendszerint túllépik a megengedett maximumot) vagy a legkülsőben érdemes menni. Én utóbbit szoktam választani.
Ezeken kívül még sokat kell figyelni a tükröket, lámpánál érdemes előremenni (hátulról ne rohanjanak beléd), nappal refivel közlekedni, kereszteződésekbe mindig benézni (sokan még piroson átmennek) és még hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!