Hogyan kell a távolsági fényszórót használni?
"Tudom, hogy lakott területen kívül kell"
Tévedsz, egyáltalán nem "kell", csak egy lehetőség!
Most tanultad, de kimásolom neked:
A forgalomban részt vevő járművek kivilágítása
44. § (3) A tompított fényszóró helyett távolsági fényszórót használni - fényjelzés kivételével - csak lakott területen kívül szabad. Tilos a távolsági fényszóró használata
a) másik járművel vagy hajtott (vezetett) állattal való szembetalálkozás esetében olyan távolságon belül, ahonnan a fényszóró a szembejövő jármű, illetőleg állat vezetőjét elvakíthatja,
b) a másik jármű követése esetében olyan távolságon belül, ahonnan a fényszóró - a visszapillantó tükrön át - az elöl haladó jármű vezetőjét elvakíthatja,
c) ha a fényszóró az úttal párhuzamos vasúti pályán vagy vízi úton haladó jármű vezetőjét elvakíthatja.
Na, beérett egy újabb 18 éves generáció :) Mindenki meneküljön az utakról :)
Évről évre egyre rosszabb...
az első választ köszönöm! a másodikra pedig csak annyit, hogy 16 vagyok szóval még el sem kezdtem a KRESZ tanfolyamot, úgyhogy megnyugodhatsz, egy darabig még nem kell rettegned az utakon....
amúgy meg egy bölcs mondás alapja, hogy minden ember egyenlő...
Ja és köszi a filmet majd talán egyszer megnézem ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!