Miért a 3. negyedévben történik messze a legtöbb baleset?
Ebben a cikkben van egy táblázat, ami 2007. óta negyedéves bontásban mutatja a balesetek számát. Minden esetben a 3. negyedévben kiugróan magasak a számok. Miért?
Az igen változékony időjárás miatt az emberek fáradtabbak, figyelmetlenebbek.
És ilyenkor az is elő veszi az autóját,hogy meg ne ázzon, aki egész évben nem vezet.
2:
Hogy jön ide a téli gumi???
3. negyedév a gyengébbek kedvéért:
július, augusztus, szeptember
Szeptemberben meg ritkán van olyan időjárás, hogy a téli gumi szükséges lenne. Idén szeptemberben volt pár nap, amikor hajnalban jobb lett volna a téli, de utána ismét a nyári volt az optimális, tehát csak rontott volna, ha valaki már ekkor felteszi.
A válasz pedig az, hogy július, augusztus, amikor legtöbben veszik ki a szabadságot, legtöbben mennek nyaralni, legtöbben mennek valahová a hétvégéken (pl. Balatonra). Ilyenkor megnő a forgalom, tömve van nem csak az M7, hanem a Balatont északról és délről közelítő főutak is, még a németországi török vendégmunkások is növelik a forgalmat, mert ekkor mennek haza rokonokat látogatni hazánkon keresztül.
A nagyobb forgalom mellett az autósok átlagos képességei is rosszabbak, nyilván aki év közben alig használja napi szinten az autóját, de nyáron minden hétvégén elmegy valahová és nyaralni is egy hetet, az nem rendelkezik olyan rutinnal, mint aki naponta vezet.
Egyébként magamból kiindulva, én is sokkal többet vezetek nyáron, mint a többi évszakban, és gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
" Illetve későn teszik fel a téli gumit"
Már akinek van rá felesleges 50ezer forintja rá az biztos megveszi de én nekem nincs de még sosem volt balesetem se télen se nyáron pedig csak 2 és fél éve van meg a jogsim
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!