Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért a 3. negyedévben történi...

Miért a 3. negyedévben történik messze a legtöbb baleset?

Figyelt kérdés

Ebben a cikkben van egy táblázat, ami 2007. óta negyedéves bontásban mutatja a balesetek számát. Minden esetben a 3. negyedévben kiugróan magasak a számok. Miért?

[link]

2013. okt. 16. 20:25
 1/8 anonim ***** válasza:
82%

Az igen változékony időjárás miatt az emberek fáradtabbak, figyelmetlenebbek.

És ilyenkor az is elő veszi az autóját,hogy meg ne ázzon, aki egész évben nem vezet.

2013. okt. 16. 20:32
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Hát mert a nyarat megszokva még mindig úgy vezetnek egyesek, mintha szart se változtak volna a körülmények. Mivel szemmel nem láthatóak. Illetve későn teszik fel a téli gumit. Télen egyértelmű, mivel látod a havat, lassan mész, ahogy mindenki. De ilyenkor semmi különöset nem látni és mégis szar, mert hideg van, sok eső esik, hullanak a falevelek, ami szintén rohadtul csúszik, próbáld csak ki. Ezenkívül a sok fronthatás, korábbi sötétedés, plusz a sok friss jogsis, aki nyáron megszerzi a jogsit, ilyenkor ba szik rá.
2013. okt. 16. 20:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát igen, a körülmények változására való felkészületlenség logikus válasz lehet, mert az 1. negyedévben (január, február) cudarabb az időjárás, mégis sokkal kevesebb a baleset.
2013. okt. 16. 20:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen, mert az előző éves adatok már nem játszanak szerepet benne. Akkor már megszokták az emberek a havat, a csúszós utat, értelmesebb átállt téli gumira. Az arra az időszakra jellemző balesetek megtörténtek már az előtte levő év novemberében és decemberében.
2013. okt. 16. 21:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

2:

Hogy jön ide a téli gumi???

3. negyedév a gyengébbek kedvéért:

július, augusztus, szeptember

Szeptemberben meg ritkán van olyan időjárás, hogy a téli gumi szükséges lenne. Idén szeptemberben volt pár nap, amikor hajnalban jobb lett volna a téli, de utána ismét a nyári volt az optimális, tehát csak rontott volna, ha valaki már ekkor felteszi.

A válasz pedig az, hogy július, augusztus, amikor legtöbben veszik ki a szabadságot, legtöbben mennek nyaralni, legtöbben mennek valahová a hétvégéken (pl. Balatonra). Ilyenkor megnő a forgalom, tömve van nem csak az M7, hanem a Balatont északról és délről közelítő főutak is, még a németországi török vendégmunkások is növelik a forgalmat, mert ekkor mennek haza rokonokat látogatni hazánkon keresztül.

A nagyobb forgalom mellett az autósok átlagos képességei is rosszabbak, nyilván aki év közben alig használja napi szinten az autóját, de nyáron minden hétvégén elmegy valahová és nyaralni is egy hetet, az nem rendelkezik olyan rutinnal, mint aki naponta vezet.

Egyébként magamból kiindulva, én is sokkal többet vezetek nyáron, mint a többi évszakban, és gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

2013. okt. 17. 09:06
 6/8 anonim ***** válasza:
55%

" Illetve későn teszik fel a téli gumit"

Már akinek van rá felesleges 50ezer forintja rá az biztos megveszi de én nekem nincs de még sosem volt balesetem se télen se nyáron pedig csak 2 és fél éve van meg a jogsim

2013. okt. 17. 09:58
 7/8 anonim ***** válasza:
6: miért lenne drágább a téli gumi? Ha csak nyárit veszel, akkor az hamarabb elkopik, ha télit is veszel, akkor a nyári is tovább bírja. Végeredményben ugyanott vagy, mint ha csak nyárival járnál, de nagyságrendekkel nagyobb biztonságban közlekedsz. Lehetsz te akármilyen jó sofőr, ha egy hülye szembejön veled. Hidegben téli gumival sokkal több esélyed van elkerülni az ilyet. Amúgy 2,5 éves jogsi az még tanulóvezető.
2013. okt. 17. 17:53
 8/8 anonim ***** válasza:
7-es én ezzel tisztában vagyok hogy sokkal biztonságosabb de ha nincs rá pénz akkor miből vegyem meg?egy agyonhasználtat meg nincs kedvem venni mert az amennyit és az majdnem egyenlő a semmivel
2013. okt. 17. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!