Mi alapján válasszak téli gumit?
Hát igen én most azt javasolnám neked hogy vegyél újat mert könnyen kidobhatsz több 10 ezer ft ot ha ilyen gumit veszel.Lehet venni használtan de nem érdemes mert hiába 5-7 mm a futófelület ha a gumi 5-10 éves kilehet dobni mert semmit sem ér.A 4 mm nyári guminak jó de télinek már nem és ne is vedd meg!!!!
A téli guminak hogy biztonságosan tudj vele közlekedni min 4 mm nek kell lennie és 4 mm alá nem szabad mennie mert a menetstabilitás csökkenni fog és nem fogsz tudni biztonságosan vezetni!.
Igaz nem volt olcsó, de én használt téli gumit vettem. Márkás, és 2 telet futott. Ismerem az illetőt akitől vettem ezt a 14"-es felnit+téligumit cserélte le alufelnire+nagyobb méretű gumira. Én jól jártam, ez lesz a második tele nálam a guminak. Tavaly semmi gondom nem volt vele.
Ha használtan veszel gumit ill. felnit, az a lényege, hogy olyan autóról legyen, mint a tiéd. Ez a tuti, hidd el. Lehet más fajtáról is, de az a használtaknál lehet gond a későbbiekben...
Inkább csak általánosságokat mondok, de talán ez is hasznos lesz.
Gumi nem egyenletesen kopik. Először lassan, aztán egyre gyorsabban. Tehát az 50% mélységű gumi az már rég túl van élete delén.
4-5 évnél idősebb gumi szerintem már nem egészen OK.
Feltételezem 205/55R16 a nyári gumid mérete. Havas úton a széles futófelület hátrányt jelenthet. Télre én egy mérettel keskenyebb gumit tennék fel, az talán olcsóbb is.
195/60R16 az egyel keskenyebb méret.
Hello! Az a gond a téli gumival hogy a jó tulajdonságait igazából csak 3-4 évig tudod kihasználni és ha már csak 4mm alatt van a mintázat, akkor sem jó. A téligumikban van valami szilikonos anyag és attól tapad jól, sokkal puhább mint a nyári gumi, 3-4év után megkeményedik és nem fog jól tapadni az úton.
Tehát még mindig jobb lenne egy olcsóbb új. Nem mernék használtat venni.
Nézz utána a neten hogy árban melyiket tudnád valahogy megfizetni és kerüld el a kínai abroncsokat.
Nekem is kevés pénzem volt rá én Debica Frigo 2-t vettem, még nem tudom milyen lesz, de az egyik haveromnak bevált.
Barum, Kumho, talán a Sportiva de nem ismerem, Kleber is szokott akciós lenni. A Matador is bevált nekem régebben.
Téli legyen, semmi képp ne vegyél 4 évszakost az sz.r.
A neten szokott lenni infó a gumikról olvass utána.
Sajnos 14 ezer körül lesz kb darabja ebben a méretben. És mindenképp egyforma legyen mind a 4 abroncs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!