Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A lábaim hogyan kell tartsam...

A lábaim hogyan kell tartsam vezetés közben?

Figyelt kérdés
Most tanulok vezetni, és a pedálozás nehézségeket okoz... Nem tudom, hogy a három pedál közül melyik kettő közelében kell tartanom a két lábam? A legnagyobb gond, hogy nem érzem a pedálokat. Néha a pedál mellé taposok, vagy ami a rosszabb, hogy fék helyett gázt nyomok, vagy fordítva.
2013. szept. 24. 01:07
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Bál láb kuplung jobb láb pedig fék és gáz. Amúgy meg megszokás az egész, egy idő után már nem is kell odafigyelned reflexszerűen arra a pedálra teszed a lábad amit használnod kell.
2013. szept. 24. 01:40
 2/7 anonim válasza:
A lábad általában mindig valahol a pedálok közelében van ahogy ülsz a kocsiban, vagyis elég közel, nem kell résen tartanod, csak kényelmesen. Általában a gázt ugye nyomni kell, hogy haladj, ezért a jobb lábad szinte mindig azon van. Próbáld ki mezítláb, vagy tornacipőben a vezetést, úgy jól érezni. A gáz helyett fék és fordítva meg egy idő után be fog "állni", ahogy persze a többi is. Sok sikert!
2013. szept. 24. 02:18
 3/7 anonim ***** válasza:
A jobb lábad általában valamelyik pedálon van, a balt kell gyakrabban pihentetned. Vannak, akik kényelemből a kuplungpedálon tartják - ennek a kinyomócsapágy nem annyira szokott örülni. Éppen ezért a bal lábadat a pedálok mellett, a kerékjárati "púpon" érdemes tartani, mert ott elég közel van a kuplunghoz.
2013. szept. 24. 07:31
 4/7 anonim ***** válasza:

teljesen jogos a kérdésed,

-az én barinőm is felkiáltott amikor a kormány mögé ültették :

-Jézusom,csak két lábom van,és itt meg 3 a pedál,ez borzalom .

2013. szept. 24. 07:39
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Apám engem is azzal b*szogatott régen, hogy "ne tartsam a lábam a kuplungon, mint a nők!", pedig aztán k**vára van értelme annak, hogy levegyem olyankor, mikor 1-ből 2-be váltok, mert kb. 2 mp telik el.
2013. szept. 24. 08:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Gondoltam, hogy megszokás kérdése, de egy kicsit nehezen tudom megszokni. Nektek mennyi időbe került?
2013. szept. 24. 08:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Pár óra gyakorlás után menni fog az. Nekem a rutinvizsgára már ment (akkoriban, azt hiszem ma már nincs rutinvizsga?).
2013. szept. 24. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!