Nem is az autók által felfröcskölt vízzel van a gond,hanem amit a buszok,kamionok csapnak fel.. Kétszer akkora kerék,az bizony kicsapja a kátyúból a vizet.. Akár 30 kilométer/óránál is. Aztán a hosszú járműből úgysem látom mi van mellettem/mögöttem.
2013. szept. 17. 17:05
12/24 anonim válasza:
Erre a helyzetre nem nagyon lehetne azt mondani, hogy nem látom a kátyút, bocsika.
Hát erre nem.. :) De ezekkel a mai autókkal nem lehet így ész nélkül ekkora vízben ilyen sebességgel belegázolni sem,mert ha majd beázik és leáll akkor lehet csodálkozni.
2013. szept. 18. 04:52
14/24 anonim válasza:
Nem is lehet mindig kikerülni, pl. ha van szembe forgalom, ezért nekem azt tanította az oktatóm, hogy lassítsak le kicsit. Persze nem kell satufék, csak annyi, hogy azért mégsem cunamit kapjon a nyakába. Meg ha le is fröcskölődik, legalább nem rág be annyira (én legalábbis, ha gyalog vagyok, értékelem a szándékot is).
2013. szept. 20. 12:56
15/24 id. Géber Péter válasza:
Nem, de normális ember nem csinál kárt másnak! Neked hogy esne, ha lespriccelnének? Mindig erre gondolj, meg hogy mit kívánnál annak, aki a sarat rádvágja...
2013. szept. 21. 11:33
16/24 anonim válasza:
Off: Az én lökött oktatóm mindig azt mondta, hogy a gyalogos csak nyakig lehet vizes, nehogy megfulladjon :P
Egyébként szerintem is csak illem kérdése. Gyalogosként sokszor kaptam a tócsa vizéből, autósként épp ezért ügyelek rá, hogy más ne kapjon.
2013. szept. 21. 18:03
17/24 anonim válasza:
Nem olyan egyszerű ez a dolog. Azt kellene szem előtt tartani, hogy a gyalogosnak is az utcán nem csak menni kell hanem közlekedni.. Ha közlekednének akkor nem csak kevesebben lennének vizesek, de kevesebben is sérülnének meg egy balesetben. Legtöbben akikel valami történik szemellenzővel mennek az utcán mint a lovak.
Az autósok 1%-a hajt direkt a tócsába, de azokat nem is nevezném autósoknak.
azt kell szem előtt tartani, hogy senki se fog akarattal balesetet okozni csak azért hogy egy az út szélén ténfergő gyalogost ne vizezzen össze és aztán az meg a szép tiszta és száraz ruhájával menjen tovább röhögve a barom állaton aki rommá tört két autót. És nem csak a tócsa csapkod hanem a téli latyakos jeges úttest is.
Tehát ne a bűnbakot keressük már, hanem közlekedjünk figyelmesen gyalogosként is.
Az autósok 99%-a nem csap le senkit szánt szándékkal.
2013. szept. 23. 19:10
18/24 nyisziati válasza:
Kedves naivak! A KRESZben nem tudom, benne van-e ilyen tiltás, de olyan videót láttam már, ahol egy belső kamerából nagy röhögések közepette pont azt vették fel, hogy teljes gázzal belehajtanak egy zsúfolt buszmegálló melletti tócsába!
Sajnos linkelni nem tudom, de vannak rosszindulatú emberek (nem is kevesen)!
2013. szept. 23. 19:55
19/24 anonim válasza:
Többen írták, hogy kizárt, hogy szándékosan fröcsköljön egy autós. A mai magyar közlekedési kultúrát ismerve, ezen nagyon csodálkozom! Elég kimenni este, percenként elszáguld egy "jó csávó" 200-zal, nem adják meg az elsőbbséget, piroson át, gyalogosok között cikázva, gyorsulási verseny közúton naponta errefelé, mindenki nyomja a dudát, ha egy másodpercet várnia kell, leszorítják a szembejövőt, fél centire húznak el a kerékpáros mellett, üvöltenek, anyáznak stb. Szóval az ilyenekről simán feltételezem, hogy direkt fröcsköl, mert ennél komolyabb és ezerszer veszélyesebb dolgokat is megcsinálnak. Ha az előző válaszolók mindegyike kulturált és normális, rendes autós, annak nagyon örülök, de elég nagy hányaduk sajnos nem az.
2013. szept. 23. 19:59
20/24 anonim válasza:
# 17:
Képzeld, a gyalogosok közlednek, az úttest melletti járdán. Ezt kéne figyelembe venned. Viszont, ezt rád is lehet mondani: te csak vezeted az autódat, vagy közlekedsz is vele? Nem kell a gyalogosokra puffogni, főleg amikor, nem ők a hibásak - képzeld: nem direkt császkálnak a tócsák közelében.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!