Mostani kresz előírja még, h tócsa kikerülendő a gyalogosok védelmében?
Sosem hallottam erről, pedig jó lett a KRESZ-tesztem :)
Szerencsétlen mit tud csinálni, ha ott a tócsa? Annyira rosszak az utak, direkt biztos nem hajt senki gödörbe, meg talán tócsába sem, sőt néha sajnos elkerülhetetlen, én is meg szoktam várni, míg nem jön autó, ha látom, hogy a fél úttest víz alatt van.
Köszönöm a lepontozást!
Az autósok figyelmébe ajánlom, hogy nem árt észbe tartani, a gyalogos sem direkt a tócsákat figyeli és akkor megy a közelébe, amikor lát egy autót. Ott van az is, ha valaki gyalogos, akkor is, fontos az idő számára, ezt is, észben kéne tartani (főleg akkor, ha jelzőlámpa nélküli zebrához igyekszik).
Ja és igen: a pofátlanság netovábbja, amikor az autós, direkt belehajt a tócsába. Akkor ki a hibás? Sajnos, találkoztam, már ilyennel és nehogy már én kapjak ezért leszólást.
Szokás itt úgy érvelni, hogy nincs benne a KRESZ-ben, tehát szabad. De az sincs benne, hogy a tizenhét oldalú körözött sem. De ha látok az úton ebben három raklapnyit, csak nem hajtok bele, mert a KRESZ nem tiltja.
Sok olyan paragrafus van ebben a rendeletben, amely közvetetten szabályoz néven nem nevezett dolgokat is. Nem olvasom most végig, de itt van pl. ez:
úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.
A gyalogosnak azon kívül, hogy csurom vizes lesz, a ruházata (vagyona) is szennyeződik. Vagy a vagyonbiztonsággal gond van.
De szerintem más törvényhelyeket is lehet találni, ha perre kerülne a sor.
Én le szoktam lassítani annyira, hogy ne csapjam fel a vizet. (Persze, ha látom a tócsát. Összefüggő vizes felület esetén önmagam védelmére is lassabban megyek.)
Eddig nem lett bajom ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!