Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mostani kresz előírja még, h...

Mostani kresz előírja még, h tócsa kikerülendő a gyalogosok védelmében?

Figyelt kérdés

2013. szept. 17. 09:31
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
49%
Nem tudom, hogy előírja-e, vagy nem, de idáig, azt tapasztaltam, hogy ez, autóstól függ - van, aki kikerüli, van aki, csak azért is, belehajt és én vagyok a hibás, hogy a járdán közlekedem (aranyos - mi?)
2013. szept. 17. 09:33
 2/24 anonim ***** válasza:
81%
Nincs olyan autós aki direkt belehajtana. Olyan viszont van, hogy nem veszi észre, nem gondol bele. Nagyon rosszul érzem magam, ha ilyen történik, de most mit csináljak, álljak félre szálljak ki és kérjek bocsánatot? Elég életszerűtlen.
2013. szept. 17. 09:43
 3/24 anonim ***** válasza:
90%
A mostani KRESZ nem. Ez csak illemszabály, amit tényleg illik betartani.
2013. szept. 17. 11:24
 4/24 anonim ***** válasza:
75%

Sosem hallottam erről, pedig jó lett a KRESZ-tesztem :)

Szerencsétlen mit tud csinálni, ha ott a tócsa? Annyira rosszak az utak, direkt biztos nem hajt senki gödörbe, meg talán tócsába sem, sőt néha sajnos elkerülhetetlen, én is meg szoktam várni, míg nem jön autó, ha látom, hogy a fél úttest víz alatt van.

2013. szept. 17. 12:11
 5/24 anonim ***** válasza:
65%

Köszönöm a lepontozást!

Az autósok figyelmébe ajánlom, hogy nem árt észbe tartani, a gyalogos sem direkt a tócsákat figyeli és akkor megy a közelébe, amikor lát egy autót. Ott van az is, ha valaki gyalogos, akkor is, fontos az idő számára, ezt is, észben kéne tartani (főleg akkor, ha jelzőlámpa nélküli zebrához igyekszik).

Ja és igen: a pofátlanság netovábbja, amikor az autós, direkt belehajt a tócsába. Akkor ki a hibás? Sajnos, találkoztam, már ilyennel és nehogy már én kapjak ezért leszólást.

2013. szept. 17. 12:23
 6/24 Dörmögő ***** válasza:
100%
Én nem szoktam azzal szórakozni hogy a gyalogosokat lecsapkodjam, és mifelénk nem is látok sok ilyet. A legtöbb autós kikerüli a tócsákat, mégha nem is csak a gyalogos miatt, hanem azért is mert nem lehet tudni hogy a tócsa alatt mekkora lyuk van.
2013. szept. 17. 12:50
 7/24 anonim ***** válasza:
77%

Szokás itt úgy érvelni, hogy nincs benne a KRESZ-ben, tehát szabad. De az sincs benne, hogy a tizenhét oldalú körözött sem. De ha látok az úton ebben három raklapnyit, csak nem hajtok bele, mert a KRESZ nem tiltja.

Sok olyan paragrafus van ebben a rendeletben, amely közvetetten szabályoz néven nem nevezett dolgokat is. Nem olvasom most végig, de itt van pl. ez:

úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.

A gyalogosnak azon kívül, hogy csurom vizes lesz, a ruházata (vagyona) is szennyeződik. Vagy a vagyonbiztonsággal gond van.

De szerintem más törvényhelyeket is lehet találni, ha perre kerülne a sor.

Én le szoktam lassítani annyira, hogy ne csapjam fel a vizet. (Persze, ha látom a tócsát. Összefüggő vizes felület esetén önmagam védelmére is lassabban megyek.)

Eddig nem lett bajom ebből.

2013. szept. 17. 13:00
 8/24 anonim ***** válasza:
74%
Lehet, hogy naiv vagyok, de nem tudok elkpépzelni olyan vadbarom autóst, aki szándékosan fröcsköli le a gyalogost. Olyat viszint sokat ismerek, aki szemüveg nélkül az orráig se lát, mégis úgy vezet. No most képzeljünk el egy egybefüggően vizes utat. Ki a ménkű látja pl délután ötkor, hogy ni, ott előttem másfél méterrel a víz alatt hiátus van? Hacsak nem jár arra naponta, nem ismeri kívülről az utat, nem fogja észzrevenni. Hát még, aki vak!
2013. szept. 17. 15:59
 9/24 anonim ***** válasza:
62%
észrevenni
2013. szept. 17. 15:59
 10/24 anonim ***** válasza:
55%
Azért akkora összefüggő vizet, amelyik két méter magasra emelkedik körülötted, tíz méter szélességben, csak észreveszel. És ilyen úton sem nagyon szokás a gyaloggal foglalkozni.
2013. szept. 17. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!