Jobbra kanyarodó sávban a mögöttem haladó gépkocsi elkezd előzni erőszakosan, annak ellenére, hogy kitettem balra az indexet, sávváltás céljából. Elsőbbsége van-e neki, vagy csak agresszív stílusban vezet?
Ez tőled is függ.
Ha kirakod balra az indexet, és 5-8 mp után sem indulsz el a jelzett sáv felé (tehát töketlenkedsz), akkor 1:1 a hülyeségetek aránya.
Ha normálisan elindulsz a jelzett sáv felé, akkor a másik volt a hülye és/vagy figyelmetlen.
Kissé zavarosan fogalmaztál, megpróbálom értelmezni:
Te haladsz a külső sávban, ami kanyarodóvá válik, észreveszed, be akarsz sorolni a belsőbe, indexelsz, de közben a sávban mögötted haladó gázt ad és elhúz melletted?
Mert ebben az esetben ugyan bunkó a másik, hogy nem enged be, de neki van elsőbbsége!
Ha nem így történt, akkor leszel kedves és érthetően is megfogalmazod?
:)
Valamokka:
Részben igazad van, viszont én már általában jóval előtte kirakom pont azért, mert sok a tapló, a figyelmetlen, meg a vak az utakon. Így legalább van ideje észrevenni. Jobb előbb, mint későn.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!