Miért játszanak egyesek önkéntes rendőrt az utakon/közlekedésben?
Videókban látom, hogy valaki miatt fékezni kellett egyet, és ezért beelőzik az illetőt, és satufék. Vagy leszorítják az útról, vagy 5 centire mennek mögötte.
Vagy nem adja meg az elsőbbségett, utána fordulnak, és telibe dudálják. Vagy rákapcsolják éjszaka a távolságit, és mennek mögötte 4 méterre.
Miért játsszák sokan az önkéntes rendőrt?
A "majd én megmutatom neki!" "Velem nem szórakozik ez a sz*rházi!" felfogás miért jó sokaknak?
Ha nem történt baleset, miért kmell még utána is keménykedni?
Nagyon örülök a kérdésednek, mert ugyanezen a címen a fordítottját olvasom gyakran. Azaz a toló, prüszkölő, refiző-satuzó örültek mondják a másikra, hogy azért nem engedi, mert önkéntes-rendőrködik. Ez a megközelítés nekem új, s mint írom, nagyon köszönöm!
Az ilyeneket sajnos ritkán kapják el. És ha nem tudja hitelt érdemlően igazolni, hogy egy haldoklóval rohan a kórházba, mert mentőt nem tudod szerezni, akkor végérvényesen eltiltanám a vezetéstől. Mentálisan alkalmatlan, ami idővel nem változik.
Én ilyet soha nem csinálok, én teljesen más téren "önkéntes rendőrködöm".
Jött haza Erdélyben, baleset volt az M3ason, emiatt a sor nagyon lassan haladt (10-20 km/h). Persze ami ilyenkor megszokható, a leállósávon közlekednek egy páran, mert ők megtehetik. Felidegesített, hiszen mi is mennénk haza, semmi kedvünk a dugóban állni, a leállósávban meg bunkóskodnak előre egy jópáran. A szélső sávban gurultam, majd mérgemben bementem félig a szélső sávra, félig a leállósávra. Pár autóst elsz.pattam így, majd megérkezett a nagy, osztrák rendszámú bömbi... Dudált, villogott, próbálkozott, de lesz.rtam. Kicsit keményebbre bebunkózott mellém, ablak le, románul elkezdtek ordibálni, hogy mennek Bécsbe és sietnek... Persze én is vissza, tudok 2 szót... Aztán faterék válaszoltak nekik és elmagyarázták, hogy mindenki tud várni és tanulják meg hol a helyük...
Szóval engem nem zavar ha bénáznak, csak ha NAGYON bunkók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!