Mi a véleményed az agresszív gyalogosokról?
Most nézegettem olyan videóválogatást amiben karambolok vannak összevágva, illetve érdekes dolgok (főként Oroszországból)
Volt,hogy a gyalogos megy át a zebrán és egy autó szépen elmegy előtte lassú tempóban, a gyalogos belerúg kettőt a kocsiba majd miután az lassan továbbmegy, a gyalogos utánafut és még egyet belerúg.
A másik nagy kedvencem pedig mikor egy srác megy át a zebrán és egy Lada csikorgó gumikkal éppen hogy megáll, a gyalogos eközben hátraugrik, majd egy talpast rárúg a Lada elejére amiről néhány elem leszakad.
Persze oroszoktól ez nem is olyan meglepő...de te mit szólnál ha a te autódba rúgnának bele és tudnád,hogy a támadónak van igaza?
Szerintem hagyjuk ezt az "agyonverném" dumát, mert a többség senkit sem verne agyon...de ha valaki ragaszkodik ahhoz,hogy összeverné az illetőt (mert azért ilyen is akadhat) az ne a 16 éves tinédzser srácot képzelje el hanem egy vele egy súlycsoportban lévő egészséges férfit képzeljen a támadó szerepébe akit le kéne ütni.(Ha női sofőr olvassa akkor ő egy nőszemélyt képzeljen oda:D)
Nekem nem nagy értékű az autóm ezért ha tisztában lennék azzal,hogy a gyalogosnak van igaza és úgy rúgott bele a kocsimba maximum kiszólnék neki az ablakon és továbbmennék, ha többet belerúgna megállnék és megkérdezném,hogy mi a szart csinál, és csak akkor ütném meg ha ő is engem, addig csak a szájkaratét vállalnám be.
Már ne is haragudj, de amit írsz, mindegyikben az autós egy barom állat. Persze, hogy ilyen reakciót vált ki. Nem azt, mondom, hogy helyes magatartás, de nem is meglepő.
Az oroszoknál is elsőbbsége van a gyalogosnak a zebránál. A megállás nem kegy, hanem kötelesség.
Teszemaszt amíg a gyalogos a zebrán van addig az autós sem előtte sem mögötte nem haladhat át.
És semmilyen mértékben nem hajthat rá a zebrára!!!
Ha gyalogos van a zebrán akkor is óvatosan közelítheti meg az autós a zebrát. Túl agresszív beközelítésért vizsgán kirúgnak.
Első körben mondjuk meg szoktam állni a zebránál, úgyhogy nem rugdossák meg a kocsim.
Ha meg megrugdossa akkor én is megrugdosom őt. :) Nem szájkarate, az alapvető viselkedésbe beletartozik az hogy nem rugdossuk a másik kocsiját. Meg úgy semmijét.
Engem is ütöttek már el majdnem, de nem rugdostam, mikor motoroztam és belémjöttek akkor sem az volt az első mikor felkeltem hogy nekimenjek a versenyzőnek.
Hozzá kell tenni hogy M.o.on nem egyértelműek a szabályok
Egyfelől a gyalogosnak elsőbbsége van, másfelől viszont meg kell győződnie a szabad áthaladásról.
Nem haragszom, de Magyarországon maximum azt mondja a gyalogos hogy a k.anyádat,de nem nagyon jellemző,hogy belerúgnak a kocsikba mert azért ha tegyük fel van egy karcmentes Audi A6-osom amit most hoztam ki a szalonból és a gyalogos rárúg egyet és meghorpad a kocsim vagy lejön a festék azért téged nem öntene el a méreg?!Vagy ha bármilyen kocsid van és vigyázol rá,karcmentes és akkor ő rárúg egyet mert egy figyelmetlen bunkó voltál akkor azért nem hiszem,hogy azt mondod,hogy hát jó így jártam...
De mondjuk azt sem hiszem,hogy valaki megverné a gyalogost mert akkor a csakis ő jár rosszul, van egy horpadt kocsija és 1 év felfüggesztett börtön garázdaságért plusz az ügyvédnek fizetett pénz meg esetleg a perköltség, úgyhogy józan ember ilyet nem tenne (vagy ha az IQ-ja legalább eléri a 80-at)
Azért szeretném ha hanyagolnánk az én mindenkit agyonverek témát mert nem erre vagyok kíváncsi hisz tudom,hogy a többség csak hang ember.
De persze ha valaki megindokolja,hogy neki megéri agyonütni a járókelőt mert az megrúgta a kocsiját én elhiszem, csak indokolja is.
Ezen felül köszönöm a véleménynyilvánításodat kedves első!(mert nem feltétlen arra vagyok kiváncsi,hogy ki mit tenne, elég a vélemény is)
http://www.youtube.com/watch?v=E-l4w-DIiXk
A Ladásat 3:14-nél megtekinthetitek saját szemeitekkel is, az elsőnek említett akciót pedig nem találom, de ha érdekel még utána tudok nézni annak is.
Oroszország olyan mintha nem is ezen a bolygón lennél. Teljesen más a mentalitás.
Én éltem két évet Moszkvában szóval tudom miről beszélek. Kár az itthoni viszonyokhoz hasonlítani.
Egyébként az a helyzet hogy ha megtámad (és az hogy megrugdossa a kocsi egyértelműen támadás) akkor onnantól kezdve belefér a jogos ön/tulajdonvédelembe, tehát nem rángatnak meg érte ha nem okozol 8 napon túl gyógyuló sérülést.
De amúgy ilyenre nem láttam még példát, ideges gyalogossal találkoztam már persze, de csak ki szoktam röhögni őket.
Sajnos én annyira forrófejű vagyok,hogy később meg is bánnám amit tettem..
Nem verném agyon. Ki sem szállnék.
A kocsimhoz érzelmi szálak fűznek,így amennyiben valaki rárúgna,a következő pillanatban a feje már az olajteknő alatt lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!