Mi a véleményed az agresszív gyalogosokról?
Most nézegettem olyan videóválogatást amiben karambolok vannak összevágva, illetve érdekes dolgok (főként Oroszországból)
Volt,hogy a gyalogos megy át a zebrán és egy autó szépen elmegy előtte lassú tempóban, a gyalogos belerúg kettőt a kocsiba majd miután az lassan továbbmegy, a gyalogos utánafut és még egyet belerúg.
A másik nagy kedvencem pedig mikor egy srác megy át a zebrán és egy Lada csikorgó gumikkal éppen hogy megáll, a gyalogos eközben hátraugrik, majd egy talpast rárúg a Lada elejére amiről néhány elem leszakad.
Persze oroszoktól ez nem is olyan meglepő...de te mit szólnál ha a te autódba rúgnának bele és tudnád,hogy a támadónak van igaza?
Szerintem hagyjuk ezt az "agyonverném" dumát, mert a többség senkit sem verne agyon...de ha valaki ragaszkodik ahhoz,hogy összeverné az illetőt (mert azért ilyen is akadhat) az ne a 16 éves tinédzser srácot képzelje el hanem egy vele egy súlycsoportban lévő egészséges férfit képzeljen a támadó szerepébe akit le kéne ütni.(Ha női sofőr olvassa akkor ő egy nőszemélyt képzeljen oda:D)
Nekem nem nagy értékű az autóm ezért ha tisztában lennék azzal,hogy a gyalogosnak van igaza és úgy rúgott bele a kocsimba maximum kiszólnék neki az ablakon és továbbmennék, ha többet belerúgna megállnék és megkérdezném,hogy mi a szart csinál, és csak akkor ütném meg ha ő is engem, addig csak a szájkaratét vállalnám be.
Nos, én pont ilyen aggresszív gyalogos vagyok, bár én nem rugdosok, hanem ütök, ha valaki veszélyesen megközelít a zebrán vagy utcasarkon bekanyarodáskor. A szándékom a figyelemfelhívás szokott lenni, naívan bízva abban, hogy legközelebb majd jobban odafigyel a gyalogosokra az illető. A reakció általában az, hogy aki addig olyan borzasztóan sietett, hogy nem is próbált átengedni, az hirtelen elkezd ráérni. Megállnak és elkezdenek üvöltözni, néha még verést is kilátásba helyeznek. Mivel azonban nem célom a károkozás és nyilván nekem sem hiányzik a verés, ilyenkor már nem feszítem túl a húrt, inkább távozom a helyszínről.
És ezúton kérek elnézést mindenkitől, akinek e javító-nevelő célzatú viselkedésemmel kárt vagy agyvérzést okozok - nem, nem ez a szándékom, hanem a közlekedés biztonságának a növelése és igen, egy kis figyelem a gyalogosoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!