Behajtani tilos, kivéve célforgalom. Számít, hogy parkolás után hová megyek?
Ma egy olyan utcában parkoltam (várakoztam), ahová ki volt írva, hogy mindkét irányból behajtani tilos, kivéve célforgalom. Egy teljesen szabályos várakozóhelyre tettem az autót. Majd amikor visszaérek, egy "kedves" helybeli nyomtatott papírját találtam meg a szélvédőn: "Ön a KRESZ 14.§ (1)bek. n. pontját (3) bekezdését megsértette, Mindkét irányból behajtani tilos, kivéve célforgalom. Ön nem az xy utcában lévő cél elérése miatt parkol itt. A következő alkalommal feljelentem a közterület felügyeletnél. Egy lakó"
Namost: én megnéztem a KRESZ-t a jogtárban, a célforgalmat nem úgy vizsgálja, hogy az is számítana, hogy a várakozó gépjárműből gyalog hová megy az ember. Az én olvasatomban a "Behajtani tilos, kivéve célforgalom." annyit tesz, hogy átmenő forgalomként nem szabad behajtani, de ha leparkolok, máris célforgalom vagyok. Tehát szerintem a közterület de akár a rendőrség is elküldené a kedves lakót.
Vagy rosszul tudom?
10-esnek: a szöveged szerint "a behajtási tilalom nem vonatkozik arra a járműre, amelynek úti célja a táblával megjelölt úton van"
A járműnek a célja a táblával megjelölt úton volt (parkolás), a sofőrről vagy az utasokról egy szót sem szólt a szabály...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!