Tilosban parkolás, mi van ha nem jó a rendszám?
Egy hete várakozni tilos táblánál egy zsákutcában kaptam egy cetlit, hogy küldik a büntetést.
Megérkezett, de a kis levélben édesapámat mint üzembentartót nevezik meg és a rendszámnak is az általa használt gépét tüntették fel. Tehát ha megnéznénk a büntetéskor készített képet, akkor nem egy fekete Astrát látnánk, hanem egy piros Swiftet.
Mit csináljak? Megúszhatom, vagy így is fizetek?
Ami tilosban volt az az én nevemen van, de ő az üzembentartó. Én is így gondolom, hogy mindenképp fizethetek. Gondoltam bemegyek, megmutatom hogy biztos hogy nem parkoltam tilosban azzal az autóval, aztán ha mutatnak képet akkor egyértelmű lesz.
Hova kell ilyenkor bemenni? A helyi rendőrségre elég? Csak mert a szomszéd megyéből küldték a papírt, pedig ez is megyeszékhely. :D
Tilos parkolással általában a Vas megyeiek foglalkoznak.
A kiküldött határozaton egészen biztosan van megjegyzés arról, hogy mi a jogorvoslat módja.
Ha van fellebbezésre lehetőség, akkor azt biztosan írják, esélyes, hogy ennek illetéke is van.
Ha nincs, azt is rá kell írni a határozatra. Ilyenkor bíróság előtt tudod megtámadni a határozatot.
Ha biztos vagy abban, hogy a határozatban szereplő autóval nem parkoltál tilosban, akkor a fenti módokon biztosan elkerülheted, hogy fizetni kelljen, az ugyanis egy másik autóra vonatkozik,ami nem elégséges a jogszerű büntetéshez. Az kevés ide, hogy "ja,mi a másik autóra gondoltunk".
Én a helyedben a tilos parkolástól számított 90 nap elteltével kezdenék jogorvoslatot, mert ennyi idő után a másik autó miatt már nem hozhatnak új határozatot. De tényleg csak akkor ha biztos vagy a dolgodban.
Ha mégsem, akkor írj nekik levelet (tértivevényes), hogy be kívánsz tekinteni az ügy irataiba, különös tekintettel a bizonyítékokra. Vagy fotó lesz, vagy jegyzőkönyv - abból kiderül.
Az világos, de ahogy én a büntetéseket meg szoktam kapni, az általában 3-6 nappal a 90 napos határidő előtt van, tehát ki tudod várni.
Másrészt a bíróság előtti megtámadhatóságnak azért tágabb a határideje, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!