Apám minek kötözködik? Miért tanuljak meg csak az oldalsó tükrökből tolatni, ha van belső is?
Mindig trám szól, hogy ne nézzem a belsőt, az oldalsóból tanuljak meg tolatni, és ne is forduljak hátra.
De minek? Nem akarok én kamionos lenni, akkor mi haszna van, ha csak a tükörből tudok tolatni?
5-ös vagyok, és ezt azoknak linkelem akik nagyon okosak és azt mondják hogy minek az a középső tükör.
Belső tükör nélkül azért jó tudni tolatni,mert előfordulhat hogy dugigpakoljátok a kocsit és nem látsz ki a középsővel.
De normál esetben mindhárom tükör használata a jó,ne hallgass apádra ebben,nézz bele nyugidtan,fordulj hátra is.
És add a kezébe a kresszkönyvet,még abban is benne van hogy tolatáskor kikapcsolt övvel hátranézegetve a legjobb.
Nekem siheder koromban az oktatóm az autómosókefével verte a térdemet, ha nem használtam a két külső tükröt, és folyton a belső tükrön lógott a szemem, mondván: "Úgy csak a mazsolák** (**itt azért egy lényegesen rondább szót mondott, de azt nem írnám le) tolatnak, mi pedig profikat képzünk!"
És igaza lett, ha nagy ritkán személyautóba ülök, a belső tükröt arra használom, hogy ráakasztom a sapkámat, meg ilyenek. Nincs rá szükségem.
A két külső tükör (helyes) használata ugyanis nagyban segíti a jármű méreteinek korrekt érzékelését.
# 9
Ha valaki áll a kocsi mögött azt te nem fogod látni a külső tükörből akárhogy mereszted a szemed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!