Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Rendőrök miért nem állnak rá...

Rendőrök miért nem állnak rá erre a problémára is? Nem lehetne esetleg az ilyeneket kiszűrni a forgalomból?

Figyelt kérdés
Nem célom vitát indítani autós és biciklis között sok az ilyen vitatkozós kérdés,én magam is járok bicajjal ,most már igaz, többet kocsival.Minden fórumon nagy bringások szája,szapulnak minden autóst és egyéb boldog-boldogtalan közlekedőt. Kérdésem a következő: Mért kell az úttesten menni ,ha semmi nem indokolja,és van kiépítve kerékpárút? És az is egy vicc ,mikor nem libasorba,hanem egymás mellett mennek/mentek (egész sávot elfoglalva),aztán ott kell centizgetni,továbbá így a kikerülés is esélytelen ,ha van szembejövő forgalom.Nem lehetne esetleg normálisan közlekedni? Vagy ezekre sem a piros lámpa,sem pedig egyéb más szabály nem vonatkozik?
2013. júl. 9. 20:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Megfordítom: miért nem indulsz el időben te, és nem kell pukkadni meg agyvérzést kapni a kerekes mögött? =) De mindegy, nem akarom kelteni a feszültséget, inkább válaszolok normálisan, ha már így közös nevezőre jutottunk a buszsávval kapcsolatban :)

A kerékpárutak nagyobbik része bringagyalog. Ezzel szépen vissza lehet élni a KRESZ szerint, én nem szoktam, bár szívesen tenném. Legális járdázás, ami rossz a gyalogoknak, mert rémisztő a kerekes nekik, még 10 km/h-val is, a kerekes pedig abszolút nem tud haladni. Nem, nem fél-egy percet kell várni a kielőzéssel, hanem módszeresen 5-6 km/h-val kell "csapatni", majd' feldőlök a kerekesjárművel az ilyen helyeken. Ha megunom és többsávos az úttest, akkor inkább lemegyek az útra, és hallgatom a dudákat, de legalább haladok.

A maradék kerekesút többé-kevésbé szeparált, ami azt jelenti, hogy a járda demszkikarókkal van tűzdelve, és a gyalogokat két csopotra osztja: a járdán közlekedőkre, és a kerekesúton sétálókra. Befigyel egy-egy tűzcsap, aknafedél, oszlop, tábla, akármi. Igazán remek. KRESZ-fasisztaként nem megyek az úttestre, pedig sokszor kedvem lenne, mikor ott a sok sáv, én meg szívok a gyalogok közt. A folyamatos jobbhorog-veszélyről nem is beszélek - hozzáteszem, ezért lenne jobb a közös úttest-megoldás, mert ha jövök 30-cal, zöldem van, zöldje van a jobbos ótósnak is, felfektet a motorháztetejére. Én összetöröm a pofám, az ótós fizeti a büntit, pedig ő sem feltétlenül hibás, hiszen honnan a francból tudja, hogy jövök, amikor bokrok takarnak meg amúgy is gyors vagyok, nem is látott. Meg nem vesz számba, mint közlekedőt, nem vagyok a szeme előtt.

A sz.r átvezetésekről már nem is beszélek, az ótós lámpaprogram sem szokott semmi lenni, de a kerekes kegyetlen. Itt említsük meg, hogy a kerekesutak a semmiből a semmibe vezetnek, így előbb-utóbb úgyis az úton kötök ki, alig vagy sehogy nem tudok besorolni, de egy-két helyen annyira hülyén van megoldva az egész helyzet, hogy a kerekest teleportálásra kényszerítik, hogy a megfelelő helyre kerüljön. Számomra ezért érthető, hogy valaki nem fog szívni az infrával, inkább eleve az útra sorol. Esetleg a már említett esetben fel sem tud menni az infrára. Azt hiszem a Kerepesi úton is van ilyen, hogy a Keleti felé haladva négy sávot kéne zebra, lámpa és minden nélkül keresztezni. (Már ha a kerekes egyáltalán észreveszi a legális járdázási lehetőséget, ami közel sem biztos.)

A kerékpársáv lenne az ajrópéer megoldás, ami jó mindenkinek, főleg lakott területeken belül. Szerintem minimális azoknak a száma, akik kerósáv helyett járdát vagy ótósávot használnának. Biztonságos, az ótósok látnak és számítanak ránk, nem kéne kivasalni senki, a dugóban a kerekes tud haladni, nem tartja fel az ótóst az álldogálásban, az ótósnak sem kell a lökhárítójával fenyegetnie, hogy menjen má' beljebb. De ettől még messze vagyunk, ilyen kialakítás alig van, addig marad az utálkozás és a másik fejéhez vágása ugyanazoknak a hülyeségeknek (l. fenn :)).

(A másik, amit szorgalmaznék, az az, hogy már iskolában tanítsák meg a leendő kerekeseknek és ótósoknak a közlekedés alapjait, még jobb lenne ha a KRESZ-tudor szülő vinné a gyereket közlekedni, hogy később ne legyen gond. Ja, és az ótósok is néha ülhetnének kerekesjárműre, hogy érezzék, mekkora távolságot kell hagyni a kerekes és az ótó között, mert bazi félelmetes, amikor az idegtől nekiáll centizni és hátbacsapni a tükrével...)

2013. júl. 10. 17:49
 12/15 A kérdező kommentje:

Sok mindenben igazad van az utolsó irományodban,mondom ezt mindenféle irónia nélkül! Kerékpárosként aláírom neked azt,hogy a sok gyalogos óriási probléma,csengőre nem reagál,nem nagyon áll félre stb .. ezeket én is tapasztalom. De én még mindig ,ha bicajjal megyek,inkább a keróutat választom mindezek kellemetlenséget ellenére,mert pl nekem se jó,hogy kamionok,buszok centizgetnek,és autós szempontból nekik se. Az is rendben van részedről,hogy sok helyen nincsen normálisan megoldva a kialakítás . Erről sem a biciklis,sem pedig az autós nem tehet,viszont arról már igen,hogy odafigyelés abszolult nincsen,ez még tetézi a problémát. Ismerem jól én is a veres péter-kerepesi utat. Elég forgalmas,de ennek ellenére reggelente is sok bicajost látok a bicajút helyett a buszsávban,úton menni.Azt valljuk be,hogy egy csuklós busszal azért elég sz@r lehet elmenni mellettük,vagy kerülgetni őket ,a reggeli csúcsban. Elég széles az út,milliméterezgetéssel ellehet(ne) menni a drótszamaras mellett még (igaz körülményesen) ,csak van néha ,hogy egymás mellett mennek,majdhogynem a felezővonal mentén. Kérdem én minden rosszindulat nélkül: Az ilyen normális? Meg most komolyan ,én hiába indulok el akár időben ,teszem azt busszal ,akár kocsival,ha kifogok egy olyat ,aki holt nyugodtan teker a saját maga kis tempójában az út KÖZEPÉN ,ahol helye nincs (ugye jobbra tartás) feltartva ezzel jó pár autóst (akik csak még idegesebbek lesznek ) vagy éppen 40-50 embert a buszon.

Úgy gondolom sok hülye van,függetlenül attól ,hogy bicajjal vagy mással jár. De kis odafigyeléssel,oldani lehetne a feszültséget.

2013. júl. 10. 19:52
 13/15 A kérdező kommentje:
Ja és ezzel a véleményeddel h az iskolában tanítsák a kreszt 100%-ban egyetértek!!!!
2013. júl. 10. 19:55
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem én itt részemről be is fejeztem, mert nagyjából egyet is értünk :)
2013. júl. 11. 16:27
 15/15 A kérdező kommentje:
köszi a válaszaidat!
2013. júl. 11. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!