Autóúton a megengetett legnagyobb sebességgel megyek nagy forgalomban a belső sávban. A mögöttem lévő nyominger audisnak nem elég ez a sebesség, ezért idegbeteg módjára viselkedik?
Valamilyen szinten engem is zavar, és velem is többször előfordult már hasonló helyzet, lehet engem is lepontozni amiért hasonló lesz a véleményem mint a kérdezőé, de megpróbálom leírni a szitut picit más szemszögből is.
Külső sávban mennek a kamionok, teherautók tegyük fel szabályosan, egy nagy forgalmú pl M0-ás autóúton.
Nem szeretném őket személyautóval követni tehát már jó előre előzésbe kezdenék. Elkezdek előzni (az előzési szabályok végrehajtásával) majd amikor kikukucskáltam rájövök, hogy végig kamionok vannak jó párszáz méteren keresztül a külsőbe. Egy átlag személyautó nem sportautó tehát tekintsünk már el attól, hogy 6 másodperc alatt 100-ra gyorsuló autókkal mászkál egy átlag magyar állampolgár. Köszönöm. Tehát az előzés tart mondjuk 20 másodpercig és lehagytam 1 kamiont és közbe már 120-130km/h-al megyek a 110km/h-max szakaszon, közbe mögöttem tegyük fel nem jött senki, de egyszer csak a semmiből felbukkan egy ghostrider féleség, vagy egy Audis vagy akármilyen más komolyabb konstrukciójú egyed és valóban pikk pakk a se...gembe van. Namost ahhoz, hogy Őfelségét elengedhessem (aki mögöttem már jó előre villog én meg a második kamion előzésénél vettem őt észre, mire helyet csinálnak nekem a kamionosok, és nekem is le kell lassuljak azonnal ahogy elhagyom a második kamion elejét, közbe ghostridernek is lassulnia kell (de neki 160-180-ról mert ugyebár ő nem csak a kamionokat előzte meg hanem engem is).
Összegezve:
-1.)ez a ki-be manőverezés veszélyes picit veszélyes.
-2.)fárasztó, ha a sokadik ilyen után még nyolcan eljátszák ezt egy 10 km-es szakaszon
Én elhiszem, hogy menne mert siet a nagymamát pelenkázni, de azért a kedves siető kollégák is beláthatnál azt, hogy hirtelen lassítani mert ő nagyon siet csöppet sem kellemes. Én is azért kezdek bele az előzésbe, mert szeretnék haladni, (ha lehet) de ha a BIZTONSÁGOS visszatérés helyét nem látom és csak úgy oldhatom meg, ha a kamionost is fékezésre kényszerítem mert le kell lassuljak 110-120-ról hirtelen 70-80 ra hogy beférjek közéjük az úgy elég necces.
Ha meg már személyeskedünk akkor nyugodjon le az Audis, és egyéb ghostriderkedő Pistike, majd igyon egy pihenőnél KV-t az amúgy is jól megdolgozott munkaerejű járgányával, aztán mindenkinek jó utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!