Autóúton a megengetett legnagyobb sebességgel megyek nagy forgalomban a belső sávban. A mögöttem lévő nyominger audisnak nem elég ez a sebesség, ezért idegbeteg módjára viselkedik?
"Nagy ívben tojok a KRESZ-re, meg a B kategóriás majmokra!"
Ezt értsem úgy, hogy te teherautóval 70-nel kullogsz a belső sávban, ahol egyébként is tilos tartózkodnod 06:00-22:00 óra között?
Drágám, fordított esetben hogy esne?
Mellesleg ha nem érdekelnek a szabályok, akkor miért vagy kiakadva ha valaki gyorsabban megy a megengedettnél?
Én ezt arcoskodásnak érzem.
Mit az utolsó mond, az teljesen jogos, belemászni a hátsójába a másiknak megint nagy tahóság és veszélyes is.
A kérdező arra gondolt, hogy ő bemegy a belsőbe utazni, miközben a külső szabad valószínűleg, és ő arra hivatkozik, hogy maximális sebességgel megy, tehát nem jöhetne gyorsabban senki a háta mögött, és ezért nem akar külsőbe menni.
A hülyéje csak azt felejti el, hogy attól függetlenül, hogy mennyivel megy, még kötelessége a jobbra tartás. De amúgy bevallotta, hogy nem érdeklik a szabályok, tehát még saját magából is hülyét csinál, de gondolom ez neki nem tűnt fel.
"Viszont én sem szeretem, ha pl pályán előzök 150-el 3 kamiont és egy audi van a seggemben kb fél méterre?"
Az ilyen is hasonlóan tapló mint a kérdező :)
Viszont ha valaki egerészik a belső sávban és a külsőben van 20km hely , akkor miért nem lehet elengedni a gyorsabban haladót?
Nem mondom, hogy maximálisan ragaszkodni kell a jobbra tartáshoz, én ha látom hogy lesz még a külsőben jármű és !nem tartok fel senkit! akkor én sem cikkázok jobbra-balra mert felesleges. Szoktam gyorsabban menni a megengedettnél autópályán, de ha az előttem lassabban haladó nem tud kisorolni vagy ha kisorol csak satufékkel fér be a külsőben lassabban haladó mögé, akkor én sem mászok rá. Lassítok beállok mögé 20-30 méterre ( bár ez is jóval kevesebb, mint az autópályás féktáv ) aztán majd ha lesz hely, akkor megy mindenki a dolgára.
" Ilyenkor megállhatok az út közepén, és szét***** neki azt a türelmetlen ***** fejét?"
Ha egyszer azt írod, hogy nem érdekelnek a szabályok, amíg nincs rendőr, akkor minek kérdezed meg?
Azt nekem sem sikerült kihámoznom, hogy most teherautóval/busszal ment az autóúton a belsőben 70-nel vagy teherautóval/busszal a belsőben 110-zel vagy személyautóval a megengedettel? Igazából mindegy, már a kérdésből és a válaszaiból is látszik, hogy ez egy buta paraszt :)
Én még azt is kinézem belőle, hogy robogóval a sáv közepén! :)
Mert ugye a B kategóriásokat szidja. De ha buszos vagy teherkocsis, akkor valahol ő is B-s szerintem, akkor nem így nyilatkozna! :)
Mi ez a "B kategóriás"? Kolléga vagy talán? De akkor nem akadnál ki semmiségeken.
Tudod az embert minősítik a problémái is. A vázolt helyzet nem probléma. Villogjon, kit érdekel. De ha befejezted az előzést irány a külső sáv ezt mind az írott mind az íratlan szabályok előírják.
Nagyon egyszerű, ma nekem, holnap neked. Majd ha te sietsz neked is jól esik ha lehúzódnak. Amúgy, ha személykocsival vagyok, egy darabig várok ilyenkor, aztán elmegyek jobbról. Te meg erőlködj ott tovább, vigyázz, nehogy túllendüljön a mutató a megengedett sebességen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!