Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hiába van valakinek iszonyú...

Hiába van valakinek iszonyú jó kocsija, ha nem tud olyan jól vezetni?

Figyelt kérdés

Hiába adnánk valaki alá egy 30 milliós sport BMW-t ha nem tud olyan jól vezetni, az elektronikus dolgok se mentenék meg, hogy egy kanyarban amit tök gyorsan akarna bevenni, ne csússzon bele az árokba?

És aki nagyon tapasztalt vezető, és profi, az egy átlag autóval is be tudná venni azt a kanyart gyorsan biztonságosan?

Szóval hiába a nagyon jó drága minőségi autó, ha az ember nem tud olyan jól vezetni, nem fogja tudni kihasználni az autója tulajdonságait?

2013. máj. 30. 13:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Jah, kb így van.
2013. máj. 30. 14:07
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem kérdező te még életedben nem ültél méregdrága, full extrás, mindenféle biztonsági cuccal felszerelt autóban. Javaslom próbálj ki egyet.

Első autónak anyámtól kaptam egy igen komoly Mercedes-t. Még 3 éve. Bizony csináltam jó pár baromságot. Rengeteget tudnak segíteni ezek a komoly biztonsági elektronikák, egyéb cuccok. Konkrétan egy átlag autóval már nem élnék. El sem tudod képzelni. De nem csak az elektronika. Más az úttartás, a fékberendezés, a teljesítmény, a futómű, a világon minden. Persze meg lehet halni ilyen autóban is. Ha 220-al mész 90 helyett városon kívüli főúton, úgy, hogy szart se tudsz az útról, majd jön egy jó éles kanyar és te 200 körüli sebességgel mész, hát ott bizony az elektronika sem segít, viszont egy komoly autóban sokkal jobbak a túlélési esélyeid. Persze ha egy fát versz telibe 220-al, ott valószínűleg sem a sok biztonsági elektronika, sem maga a komoly autó, légzsák meg minden, se ment meg, hogy meghalj. Szóval senki sem lesz Isten egy olyan autóban, csak sokkal-sokkal-sokkal-sokkal..................... több esélye lesz. És ez bizony rengeteget számít.

2013. máj. 30. 14:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Nagyon nagyon sokat segít a modern technika és a fejlett autógyártás.

Egyenlő képességű sofőr ha egy kanyart be tud venni 90-el egy zsigulival az szinte biztos, hogy ugyan azt a kanyart egy "30 milliós sport BMW-vel" 120-130-al is be tudja venni.

Persze csodák nincsenek, a fizikát sem lehet a végtelenségig megerőszakolni. A kocsit vezetni kell és a sportautóknak is megvannak a határai. Egy bizonyos sebesség felett Schumacher is kicsúszik a kanyarban.

A véleményem az, hogy a jó autó legalább egy fokozatot javít a béna sofőrön is.

2013. máj. 30. 14:54
 4/8 anonim ***** válasza:

hát igen..valószínű, hogy a kérdező még nem vezetett méregdrága autót, ami televan biztonsági elektronikával (is..)

az árokba sok minden más miatt(is) be lehet csúszni..sima gumi, hibás lengéscsillapítók, túlsúlyos tetőcsomag,sár, víz,stb...majdnem mindegy milyen a járgány...

2013. máj. 31. 09:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Annyiból igaza van szerintem, ha egy nagyon béna sofört beültetnék egy m5-be egy profit mondjuk egy opc astrába, valószínüleg a profi nyerne. Nagyonsokat számít az elektronika, de az emberi hülyeségtől nem véd meg. Jobb az, ha az ember egy max 100-110 lóerős autón megtanul vezetni, vagyis pontosabban rutint szerez, aztán bővítheti ahogy tetszik.
2013. máj. 31. 10:00
 6/8 anonim ***** válasza:
A mai autók már szinte maguktól mennek, annyi elektronikai sz..rság van benne. Na ilyen 10-20-30 milliós kocsi kéne a rossebnek. Az már nem autóvezetés. Nem beszélve ha lerohad az út szélén, nyúlj hozzá, esélyed sincs, nem úgy mint a régiekhez.
2013. máj. 31. 12:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Hat en a jogsi utan rogton mazda 6- ot kezdtem vezetni,habar jobban orultem volna egy agyon karcolt csotroganynak.Eleinte feltem a merete miatt,meg egyaltalan attol,hogy uj es nehogy kart tegyek benne.Bar azert nem a 30 millios kategoria,de a csotrogany mar biztosan uzemkeptelen lenne ennyi benazas utan,es az is valoszinu,hogy tobb esetben is
2013. máj. 31. 16:15
 8/8 anonim ***** válasza:
arokba csusztam volna. ( bocsi az elozo felbe maradt) Eleinte tobben rohogtek, hogy mit fogok vele kezdeni, miert nem veszek a tragacsot,hogy azon tanuljak, de pont az ellenkezo a helyzet.Nekem mar az is nagy segitseget jelentett,hogy nehany dolgot lehet a kormanyrol is vezerelni, mert nehezen ment volna mashogy mikozben 2 kezzel gorcsosen kapaszkodtam a kormanyba :D Azota persze mar kimondottan jol vezetek,de neha meg igy is megneznek, mintha iratlan szabaly lenne,hogy a nok csak kis autot vezethetnek.
2013. máj. 31. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!