Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ugye mindenki tudja, akinek...

Ugye mindenki tudja, akinek hatalma van autót vezetni, hogy lakott területen belül sebességkorlátozás van?

Figyelt kérdés
Azt szeretném kérni attól a vezetőtől, aki tegnap este a Kismaros tábla után elülötte a két éves, ivartalanított cirmos macskámat, hogy emlékezzen erre a szabályra. Azon a szakaszon nagyobb teremtmények is át szoktak kelni, hogy lemenjenek inni a Dunához, méghozzá akkora sebességgel, hogy csak később fogja fel az ember, hogy milyen állatot is látott. Örülök, hogy nem egy vaddisznóval randevúzott az autója, mert akkor lehet, hogy ma reggel ő feküdt volna kihűlve az úton. A macskám sem tartotta be tegnap este a szabályokat, pedig nagyon jól tudta, hogy nem mehet arrafelé. Nektek még el tudom mondani, hogy tartsátok be a szabályokat és vezessetek ott lassabban, kérlek. Köszönöm, hogy elolvastad a kérésem.

#R.I.P. #Leó meghalt
2013. máj. 13. 16:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Akkor mégis miről? Erre kíváncsi vagyok.
2013. máj. 13. 19:43
 12/15 anonim ***** válasza:
(7-es vagyok) Sajnos a macskát a fűben csak az utolsó pillanatban lehet észrevenni. Onnan meg már a ABS se segít. Eddig minden állatot ki tudtam kerülni én is, de a macskák nemcsak rajtam múltak.
2013. máj. 13. 19:45
 13/15 anonim ***** válasza:
A kamionosnak üzenném hogy ugye te sem gondolod hogy az emberek direkt ütik el az állatokat? Jobban féltik az autósok a kocsijukat, és ha van rá lehetőség akkor fékezéssel próbálják elkerülni az ütközést. A macska meg fogyóeszköz az utakon. Így volt eddig, és ezután is így lesz. Én is szeretem a macskákat, de sokat nem tehetek ha 50 km/óránál kiszalad elém 10 méteren belül.
2013. máj. 13. 19:49
 14/15 anonim ***** válasza:

A kérdező látta is, ahogy elütötték? Vagy csak a végeredményt?

Azért kérdezem, mert a Google Street Viewnek köszönhetően megleshetjük Kismaroson átvezető 12-es utat. A nagymarosi oldalon a házak előtt járda van, a járdát az úttesttől sövény választja el. Ha a sövény alól jött a macska, vagy valamelyik kaputól futott ki az útra..

Ha Verőce felől támadjuk Kismarost, akkor ott a házak előtti rész tiszta, viszont a szembe oldalon nagy dzsumbuj van és szalagkorlát. Ha épp hazatérőben volt a macska..

50km/h-nál - tehát szabályosan közlekedve- az átlag reakcióidő alatt megtett út ~14 méter.

2013. máj. 13. 19:56
 15/15 anonim ***** válasza:

7-es helyett 6os, elirtam. A sracra gondoltam aki feljelentessel jon...

Azert szerintem az eleg morbid hozzaallas hogy elcsapsz egy macskat es akkor megrangatnad a gazdajat. Foleg hogy szerintem az esetek nagy reszeben nem elkerulhetetlen balesetekrol van szo. Erre is gondoltam azzal, hogy nem arrol van szo legtobbszor sajnos hogy fektavon belul kiugrik eled az allat hanem arrol hogy lesz**om meg jampi meno gyerek vagyok oszt meg se probalom elkerulni. Lattam mar sok elutott macska tetemet de feknyomot elotte csak igen ritkan. Persze lehet hogy jottek mogotte es nem akart blokkolni de azert valljuk be ezek tobbnyire ejszaka tortennek amikor tok egyedul megy haza a "vaganygyerek"/"milliomos barmit megtehetek mindenki kevesebb tolem" manusz a megengedett ketszeresevel. Ugyan ezek azok a vezetok azok akik pl megkeseritik egy kamionos eletet mert bemaszik a holtterbe meg o annyira kiraly akkor is bemegy neked rovid ivre a kanyarba mert azt hiszi ki fog erni meg ot nem lehet elcsapni aztan ha kilapitom akkor gondolom nem orulne

2013. máj. 13. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!