Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Megbuntetnek ezért? Ha igen...

Megbuntetnek ezért? Ha igen mennyire?

Figyelt kérdés

Nagyapám naponta jár egy babettával városon belül ki a hobbikertbe jogsi nélkül.Réges régen volt jogsija.Nemrég szóltam neki és szerinte a babetta inkább számit biciklinek(mint pl az elektromos bicikli is ami úgy néz ki mint egy robogó) mint motornak.

Én szerintem ha megállitjak megbüntetik..

2013. máj. 10. 21:36
 1/4 anonim válasza:
45%
Sajnos igen, megbüntethetik. Ha az engedélyhez kötött jármű vezetője nem rendelkezik a járművezetésre jogosító okmánnyal, a helyszíni bírság összege 25.000 Ft lehet. Ezt abban az esetben kell fizetni, ha a jogsértő elismeri, hogy szabálysértést követett el. Amennyiben nem ismeri el, és az intézkedő hatósági személy feljelenti, 50.000 Ft pénzbírságra is számíthat.
2013. máj. 10. 21:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. máj. 10. 21:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Mondd el Nagypapádnak: az, hogy szerinte a Babetta mihez van közel, senkit nem érdekel, főleg nem a rendőröket. A Babetta papíron 1,75 kW teljesítményű, jogosítvány nélkül pedig max 300 W-os "jármű" vezethető. Ez ugyebár nagyságrendi különbség, szóval igenis kell jogsi. Ha pedig régen volt neki, akkor csak el kell ballagni a háziorvosához, aki a megfelelő vizsgálatok után kiállítja az alkalmassági papírt, bemegy az Okmányirodába és már kapja is az új, érvényes jogsit. Ha előtte időpontot foglal, maximum 3 órán belül lebonyolítható a dolog. Ráadásul töredékébe kerül, mint a büntetés.
2013. máj. 13. 15:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Első! Frissültek a fixbírságok tételei, a tiéd elavult.

45eFt hb.

2013. máj. 16. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!