Milyen büntetés jár ezért?
"Senki más nem volt a közelben, engem sem veszélyeztetett.."
Akkor meg nem értem mit' kell hisztizni, ha megbütetik az ő dolga egészen addig, amíg másnak ezzel kárt vagy kellemetlenséget nem okoz. Mindenki úgy tud háborogni egy záróvonalon előzésért, de azt, hogy ő szabálytalan vagy akadályozza a forgalmat az nem érdekli, mert mondjuk "én 65-tel megyek a főúton is mert nekem úgy kényelmes ééés?".
Mi van akkor ha kapott egy fontos telefont és mondjuk nem volt egy perc ideje sem. Mi van ha szimplán tényleg csak "barom"? Nem tudhatod.
Ezek a netszájhősök meg a kedvenceim... "legkevesebb a főbelövés ami jár neki"...igen méghozzá rituálisan, az autót meg gyúccsuk fel és a a csalággyát kínozzuk meg, vágjuk a falhoz a gyerekeit, hogy ne is legyen az ilyennek még utágyya se... inkább nem is mondok semmit. Hülye fsz.
Kimaradt a történetből, hogy mennyi ideje álltál a stoptáblánál, el akartad-e még engedni a látóhatár szélén felbukkanó 40-el poroszkáló kalapos Skodást, meg ilyesmi. Stoptáblánál az ember megáll, körülnéz, ha befér úgy hogy senkit nem kényszerít lassításra, akkor határozottan elindul és áthalad. Erre elegendő egy 2-3 másodperces megállás.
Mivel a fent említett ezüst Sharan balesetet nem okozott (ha jött volna valaki a védett úton, nem tudta volna végrehajtani a fenti manővert), feltételezem hogy te is valami utcahossznyi távol levő fél pec múlva odaérő járműnek akartál elsőbbséget adni.
Nekem erről a történetről inkább az akadályozás jut eszembe:
Akadályozás, ha valaki a közlekedés más résztvevőjét annak szándéka szerinti menetében, mozgásában, továbbjutásában gátolja, hátráltatja, a célzottól eltérő közlekedési magatartására (pl. fékezésre vagy irányváltoztatásra) kényszeríti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!