Van 4db 2008-as Continental 175/65 r14 gumim, amiket pótkerekekből válogattam össze, csomagtartóban fénytől, esőtől elzárt helyen voltak. 10-ért árulom darabját, bolti ára 15. Nem nagyon akaródzik elkelni.
Ennyire be lett magyarázva az embereknek, hogy egy gumit el kell dobni 5 évesen, akkor is, ha új? Azt megértem, hogy autón fent lévő gumi, amit nap, sár, só ér folyamatosan, az 5 évesen a végéhez közelít, de hogy egy 0km-es védett helyen tárolt gumi ne érjen 2/3-a pénzt mind egy bolti... Nehezen értem meg. Főleg úgy, hogy ugyanezt félkopottan simán megveszik 5-ért darabját. Akkor hol itt a logika?
2013. máj. 4. 15:39
1/6 anonim válasza:
Ha nem kopott, nem sérült, jól tapad, nincs semmi baja, jól tárolták, akkor nem gáz a gumi.
Általában nem védik a gumikat tárolás közben, hanem ide-oda pakolgatják (deformálódik, égeti a nap, esik rá az eső-hó stb stb), és félnek az emberek, én is félnék, ezért megyek mindig megnézni bármit is veszek, ha úgy kívánja.
2013. máj. 4. 15:56
2/6 anonim válasza:
Nem az szamit hogy hol volt a gumi, auton vagy csomagolasba, az a lenyeg hogy a gumi anyaga az ido mulasaval veszit a rugalmassagabol, elveszti tapadasat, mert az anyag tulajdonsagai ennyire sokat valtoznak az evek alatt. Hiaba jo a profilmelyseg. En se vennek meg 2/3 aron 4db kukaba valo gumit.
2013. máj. 4. 15:56
3/6 A kérdező kommentje:
És akkor mivel magyarázod, hogy az ilyen gumikat használtan, kopottan lazán megveszik nagy pénzekért? Onnantól már nem számít, hogy hány éves?
2013. máj. 4. 16:58
4/6 anonim válasza:
Ez ilyen marketing, mert van aki nem használja el 5 év alatt a gumikat, de a gumigyártóknak jó lenne már új gumikat eladni, ezért hangoztatják, hogy le kell cserélni 5 évente.
2013. máj. 4. 17:21
5/6 anonim válasza:
Egy abroncs normal hasznalat mellett 5 szezont biztosan kibir van amelyik tobbet is. Ezek a gumik most 8mm-esek ha valaki megveszi gondolom szeretne kopasjelzoig elhasznalni, mire oda eljutna mar 10 evesnel is idosebb lehet. Azert azt Te se gondolod komolyan hogy 10 ev (egy kutya eletenek hossza) nem visel meg egy muanyag targyat? Es 2/3 aron arulod. Inkabb megveszik az ujat, vagy megveszik otod aron a 2-3 eves 4 mm-es gumit, amit meg 2x felrak es kuka. Meg mindig olcsobban jott ki.
2013. máj. 4. 17:41
6/6 A kérdező kommentje:
A 4mm-es használt gumik jellemzően nem 2-3 évesek, hanem 5-6. Akkor meg ugyanott van, ahol a part szakad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!