Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Tényleg nem lehet kikapcsolni...

Prezenszkig kérdése:

Tényleg nem lehet kikapcsolni az utasoldali légzsákot, ha nincs erre külön kapcsoló az autóban? Hol tudok ennek utána nézni?

Figyelt kérdés
Júliusra várjuk első gyermekünket. Ma megkértem a Suzuki szalon munkatársát, hogy legyen szíves kiiktatni az utas oldali légzsákot, hogy majd a bébi hordozót oda tehessem. Azt a választ kaptam, hogy az szabály ellenes.

#babahordozó #Utasoldali légzsák
2013. ápr. 22. 21:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Azokon a modelleken amiken kikapcsolható a légzsák, általában a jobb oldalon, vagy a kesztyűtartóban van egy kapcsoló, amit a gyújtáskulccsal lehet kapcsolni, és a műszerfalon ilyenkor világít egy figyelmeztető lámpa.

Ilyesmi kapcsolót keress, de ha nem találod, akkor bizonyára nem kikapcsolható a légzsák az autóban:

[link]

Egyébként nem szabály ellenes, csak akkor ha a nem kapcsolható légzsákot iktatják ki!

Ebben az esetben pedig a hátsó ülésre kell bekötnöd a hordozót.

2013. ápr. 22. 22:03
 2/5 anonim ***** válasza:
50%

Ne tegyél gyereket az első ülésre. Neki sem biztonságos és neked is elvonja a figyelmedet. Tedd hátra és ha valamit csinálni kell vele, állj félre. (Hidd el, 3 gyerek után tudom, mit beszélek)

Ha nincs rá külön kapcsoló, akkor valóban szabálytalan kiiktatni.

2013. ápr. 22. 23:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Megértem hogy szeretnéd szem előtt(vagy inkább mellett) és kézközelben tartani a kölköt, de nem véletlenül anyósülés az utasoldali ülés beceneve.

Ez az autó legveszélyesebb ülőhelye. Tehát azt inkább felejtsd el.

A legbiztonságosabb hely a vezető ülés mögötti hátsó ülés. Tehát az lenne neki a legjobb hely. Persze mivel úgy a vezetőülésből nemigazán látni ezért a jobb hátsó ülésre szokták inkább tenni. Azért már az is sokkal jobb mint az anyósülés.

Tehát a gyerek biztonsága érdekében csak hátra. (még ha kikapcsolható lenne az első légzsák akkor is hátra tedd)

Múltkoriban egy hasonló kérdésnél részleteztem a nem megfelelő gyermekszállítás lehetséges következményeit. De pár perc alatt törölték a modik, szóval most nem teszem meg, de azért van pár eléggé nyilvánvaló dolog amire szerintem rá tudsz jönni kedves kérdező magadtól.(lehet kicsit túl jól sikerült az elrettentés)

2013. ápr. 23. 16:18
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Első gyermek lévén, még gyűjtöm a tapasztalatokat, tanácsokat. :-)
2013. ápr. 23. 19:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Helyes, helyes, csak fogadd is meg őket! :)
2013. ápr. 23. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!