Motorosok, hogyan szoktatok jelezni a követési távolságot be nem tartó autósoknak?
Minap történt, hogy nagyon közel követett egy autó, hátrafordultam és függőleges kézmodulatokkal jeleztem, hogy maradjon le, erre ő rögtön kielőzött aztán még meg is köszönte (vészvillogózott párat).
Azt hiszem, hogy félreértette a szándékomat, azt hitte jelzem, nyugodtan előzzön.
Gázelvétellel olyan sebességre lassulok, aminél már biztonságosnak tartom az adott követési távolságot.
Általában hamar felfogják, mit szeretnék.
Legtöbb esetben lehetőség szerint lehúzódom és elengedem a kocsikat ( motorosokat is), aki akar menjen én is a saját tempóban megyek.
A fékezgetés nem az én műfajom ( meg szerintem veszélyes is rám és a követőmre ), a gázt sem szoktam elvenni az erős kompresszió miatt - nagy a motorfékhatás és ugye a féklámpa sem gyullad ki ilyenkor a mögöttem lévőnek.
A ménest közúton karámban tartom ( általában ), viszont pályanapokon 195 paci dobogása jelzi jöttömet :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!