Kinek kell lehúzódnia, ha egy szirénázó mentő és egy szirénázó rendőr tart ugyanarra?
Figyelt kérdés
.................................
x x x x x x x
-------------------------------- --------->
x R x x M x
.................................
x - autós
R - rendőr
M - mentős
Természetesen mindegyik siet, de a másik sáv tele van.
2013. ápr. 3. 17:20
1/6 A kérdező kommentje:
Az ábra elég gyér lett, de szerintem ki lehet belőle venni a lényeget.
2013. ápr. 3. 17:21
2/6 anonim válasza:
Minden autósnak kötelessége elsőbbséget adni és szabaddá tennie az útjukat, a jobb oldali sáv jobb oldalra a bal oldali meg bal oldalra(ha 2 sáv ugyan abba az irányba megy párhuzamos vagy milyen közlekedés nem?) amennyire lehet.
3/6 anonim válasza:
az autósoknak mindenképpen el kell engedniük a rendőrt meg a mentőt is, ők majd meg eldöntik egymást közt.
4/6 anonim válasza:
Nem tudom kinek van elsőbsége, de szerintem a mentősnek kéne elsőbsége legyen, mert azon emebri élet(ek) múlhatnak.
5/6 anonim válasza:
Két megkülönböztető jelzéseket használó jármű között az elsőbbségi viszonyokat a többi jármű esetében is érvényes elsőbbségi szabályok határozzák meg: azaz ha pl. macisajt van kint, akkor a mellékútról érkező mentő el kell, hogy engedje a rendőrt és fordítva.
6/6 anonim válasza:
ha egy irányba mennek szerintem együtt vonulnak ugyanarra a helyszínre, esetleg a rendőr biztosítja az utat a mentő előtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!