Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Erre miért nem szóltak semmit...

Erre miért nem szóltak semmit sem a rendőrök?

Figyelt kérdés

Budapest egyik forgalmas kereszteződésénél vártam a villamost.Egy szirénázó mentőautó behajtott a kereszteződésbe,úgy hogy neki piros volt.Egy kisteherautó és egy Fiat személyautó párhuzamosan haladt nagy sebességgel.A kisteherautó sofőrje a mentőt megpillantva a fékre lépett, még mielőtt komolyabban veszélyeztette volna a mentőautót.Azonban a Fiat sofőrje valószínűleg a teherautó ponyvája miatt nem látta a neki jobbról érkező mentőt és tovább nyomta a gázt.De mivel a mentőautó sofőrje azt látta,hogy a teherautó lassít behajtott a kereszteződésbe.Ekkor tűnt fel a Fiatosnak,hogy fékezni kéne.Csikorgó gumikkal métereken át fékezett, de túl gyorsan ment ahhoz,hogy a mentő előtt megtudjon állni.Így a sofőr balra kormányozott és centikre az addigra állóra fékezett mentőautó előtt elcsúszott és a kereszteződésben lévő villamos sínen tudott csak megállni.

Az esetnek szemtanúja volt két gyalogos rendőr illetve egy a pirosnál álldogáló rendőrautó, de egyik sem szólt semmit.A Fiat visszatért a sávjába és folyattat útját.(Bár a sofőr nagyot sóhajtott mikor megállt az autója)

Biztos nem ötvennel ment a Fiat mert elég hosszú fékcsík maradt utána,ezt azért a rendőrök is kikövetkeztetették volna.

Nem értem miért nem csináltak valamit?Legalább megállítják,hogy nem bűzlik e a sofőr a piától, vagy hasonló.

2013. febr. 5. 20:58
 1/5 anonim ***** válasza:
64%
A megkülönböztető jelzés ellenére meg kell győződnie róla a mentőnek is, hogy szabad-e az út, hiszen emberi és vagyon biztonságot nem veszélyeztethet, márpedig a takarás oda-vissza működik, számolni kellett volna vele. Tehát legjobb esetben ez megosztott felelősség, nem értem mért csak a személyautóval van problémád. Ez leginkább kötekedés részedről.
2013. febr. 5. 21:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Megaztán a rendőrök sem foglalkoznak mindig mindennel. Nem ilyen sztori, de friss. Tegnapi. A teszkóból mentem hazafelé, a kivezető út egy főútra vezet, ahol stopptábla van! Harmadiknak értem oda, ketten balra, én jobbra mentem. Egy rendőrautó meg hajtott befelé a teszkóhoz, és már indexelt a lekanyarodó sávba bal oldalról. A két autós ezt látva, mivel nem előttük megy el stoptábla ide-oda megállás nélkül kihajtott a rendőrök előtt kb 5 méterre! És mivel gondolom dolguk volt a teszkóparkolóba, vagy vásárolni mentek, esetleg tankolni így nem is foglalkoztak velük! Pedig meddig tartott volna utánnukfordulni levillantani?
2013. febr. 5. 21:25
 3/5 anonim ***** válasza:
73%

Csinálják amit feladatnak kaptak, többi csak akkor fogja érdekelni, ha éppen szabad. Nem fognak utánamenni minden szabálysértésnek.

Leírtak alapján nem értem mi a problémád az autóssal. Mivel rögtön leblokkolta a kerekét, lehet akár csak 60-al ment, mégis jó sokáig csúszott.

2013. febr. 6. 10:57
 4/5 sni ***** válasza:
ezekután meg az lenne a bajod, ha téged állítanak meg, hogy nincs jobb dolguk? Nem öltem embert! Ha nem áll meg a stop táblánál, miért nem állítják meg, ha megáll, akkor miért nem megy, amikor nem jön senki!
2013. febr. 7. 13:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem lett belőle baleset, akkor mit csináljanak vele? Nem állíthatnak meg minden csúnyán közlekedőt ejnyézni, hiszen büntetni nincs miért! Hibázott a személyautó vezetője, hogy nem hallotta/látta a megkülönböztető jelzést és hibázott a mentős hogy biztosra vette az áthaladást, nem vette figyelembe, hogy a takarásból valaki jöhet. Mondhatnánk azt is, hogy egyik sem hibázott. Időben reagáltak, elkerülték a balesetet, ez a lényeg.

Egyébként nem tudom mennyire vezetsz sokat, de ha akár csak 50-60-nal megy az ember, padlóféknél, akkor is kegyetlenül megtud csúszni az autó, pláne télen, ha még kicsit taknyosabb is az időjárás. (nem kell hozzá jég) Nem kell 100-zal menni sem ehhez, sem a csikorgáshoz. Egyszer menjél ki valami elhagyatott útra, gyorsíts fel 60-ra és nyomj egy padlóféket, érdemes kipróbálni szerintem, nem kellemes akkor sem ha nem éles a helyzet!

2013. márc. 16. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!