Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért NEKEM aki az ÚTON HALAD...

Miért NEKEM aki az ÚTON HALAD kell arra ügyelnem, hogy a parkoló autókból ne nyissák ki az ajtót?

Figyelt kérdés

Kicsit felháborodva érzem magam. Az oktatóm mindig rámszólt, hogy miért megyek el az autók mellett olyan közel. Rám nyithatja bárki az ajtót.

De ne nyissa! Nézzen bele a tükörbe!

Nem megyek el a kocsik mellett szorosan, de nem "1 ajtó nyitásnyi távolságra..."

De miért én ügyeljek arra, hogy valami felelötlen kicsapja az ajtót amikor jónak látja?

Ha az üt mellett elindulok, és nem figyelek rá, hogy jönnek, vagy parkolás közben kimegy az autó része az útra, és nekem jönnek akkor az nem adtam elsőbbséget az úton haladóknak...

Ha kinyitják az ajtót RÁM aki az úton HALAD miért lennék már én felelős?

Ő nem figyelt...

Az oktatóm meg akkor is azt mondja, hogy "de ez a szabály..."

Jó, ki találta ezt ki, és miért?

2013. márc. 20. 12:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Így első olvasásra remélem soha nem fogod megkapni a jogsit. Hát figyeljünk már egymásra könyörgöm. Aki a parkoló autóban ül az ne nyissa ki az ajtót ha jönnek hátulról, aki meg elmegy a parkoló autó mellett az tartson ajtónyitási távolságot ha van rá lehetősége. Hidd el lesz az életben olyan hogy rád nyitják az ajtót. Vagy te mindent tökéletes odafigyeléssel csináltál az életben, és soha nem voltál figyelmetlen?
2013. márc. 20. 12:57
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem h te lennél a felelős DE NEM JOBB ELKERÜLNI AZ ILYEN HELYZETEt. Gondolj bele ha hátul egy kisgyerek nyitja ki az ajtót
2013. márc. 20. 12:58
 3/14 Antimod ***** válasza:
100%
És az olyan útkereszteződéseknél is figyelj azért, ahol neked van elsőbbséged! Sohasem lehet tudni.
2013. márc. 20. 13:00
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

fordítva ülsz még a lovon,

a közlekedésben úgy kell részt venni,hogy másokat ne veszélyeztessünk,

és ha két lehetőséged van,(közel vagy távolabb)a kocsisor mellett elmenni,akkor persze,hogy azt kell választani,amelyiknél egy esetleg kivágódó ajtót nem érsz el,

2013. márc. 20. 13:01
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg nem téged vonnának felelősségre egy ilyen baleset esetén. De jobb megelőzni a bajt, akárki is lesz jogilag a felelős. Ha van rá hely, tarts egy kis távolságot.
2013. márc. 20. 13:03
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
És ha az a hibás aki rádnyitotta az ajtót akkor szerinted neked az jó? Javíttatni kell a kocsidat, lehet hogy kell rá egy új lökhárító, lakatosmunka, fényezés. Mégha nem a te zsebedből is hiányoznak ezek az összegek, attól az még elég sok utánajárkálás. És azt sem tartom kizártnak hogyha a rendőr kijön akkor téged is felelősségre von mert nem tartottad az oldaltávolságot.
2013. márc. 20. 13:08
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
neked lesz igazad ... meg egy törött kocsid ... mert megérdemled
2013. márc. 20. 13:11
 8/14 anonim ***** válasza:
86%

"Miért NEKEM aki az ÚTON HALAD kell arra ügyelnem, hogy a parkoló autókból ne nyissák ki az ajtót?"

Mert te, aki az úton haladsz, elvileg van (lesz) jogsid. Aki kiszáll az autóból, például a hátsó ülésről, neki nincs.

2013. márc. 20. 13:16
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

A kresz szerint ajtót csak akkor szabad kinyitni, ha meggyőződött ennek biztonságáról. Ez eddig ok, na de van egy mindenek felett álló irányelv: veszélyeztetés nélkül vezessünk és a veszély minden lehetőségét próbáljuk kerülni!

Neked lenne igazad? Valószínű. Lenne cserébe egy törött autód? Az biztos.

Én tíz éve vezetek, mindig hátranézek meg tükörbe is belenézek mielőtt ajtót nyitok, egyszer mégis megfeledkeztem róla és persze jött is egy autó. Annyira automatikusan mozogtam (és mindenki így teszi), hogy az egyik lábam már az úton volt, úgy húztam vissza az ajtót. Ha éppen te jöttél volna és nem az aki, valószínűleg levágta volna az ajtó.

2013. márc. 20. 14:50
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
először fel kell nőnöd..majd ha rájössz, hogy a közlekedés kollektív játék, és nem babra megy, valamint az autó akár halált hozható veszélyes üzem, akkor nem kérdezel ilyent...de addig?
2013. márc. 21. 06:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!