Körforgalomba miért olyan bunkók az emberek?
Körfogalomban annak van elsőbbsége aki benne van. Ezt nem fogják?
Megyek a körforgalomban lendületesen(de nem veszélyesen) és simán megindulnak elém be. Ha nem veszem el a gázról a lábam, akkor oldalba vágom simán.
És sokan csinálják ezt. Még teherautó elé is elindulnak a kis személyautójukkal.
Mégis miért? Nem bírnak kemény 3mp-et várni? Inkább bevágnak más elé?
Csak Pesten és a M0-ás felhajtóinál ez a jellemző? Én ott tapasztalom leginkább.
Romániában sem kell balra indexelni a körforgalomban. A szabályzat szerint a körforgalom elhagyását kell jelezni jobbra indexszel miután elhagytad az általad választott kijárat előtti kijáratot - ezt szépen összeraktam.:)
Ennek ellenére én is szoktam balra jelezni, ha nem az első vagy második kijáratom hagyom el a kereszteződést. Ennek az az oka, hogy mifelénk pl. igen apró kis körforgalmak vannak, és sok esetben, aki a bejáratnál várakozik, nem látja jól a körforgalomban haladó autó jobb indexlámpáját, így egyfajta "megerősítésként" használjuk (én és akiket ismerek), hogy tovább haladunk benne, és a várakozó még véletlenül se induljon el. Az elhagyást pedig megfelelően jobbra indexszel jelzem.
Bár nekem is feltűnt, hogy román videkeken az autósok 99%-a folyamatosan balra jelez, sokan pedig a kijáratkor abbahagyják a balra jelzést. Ez azt a látszatot kelti, hogy így kell, de az érvényben lévő román közlekedési szabályzat szerint csak az elhagyást jelezzük, jobbra indexeléssel. Többsávos körforgalomban pedig a sávváltásokat, értelemszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!