Másnak is feltűnt már, hogy udvariasnak lenni másokkal inkább hátrány, mint előny? ÉS felesleges volt néha?
Valaki előttem akar kanyarodni balra, és áll az úton, én látom, lassítok, mert elengedném, mert én is jobbra megyek, és lassítanom kell, hogy be tudjam venni a kanyart, és villogtatok, és nem veszik észre, v kitudja, és már majdnem megállok, mire elindul. És ha egyből bekanyarodik, v egyenesen tovább megyek, még előbb is befordul, mintha én elengedem...
Vagy gyalogos nénike a zebránál, közel, lelassítok, villogok neki, erre lengeti körbe-körbe a karját, hogy menjek. És még mögöttem 4 autónak... -.-'
Sokszor feltűnik, hogy ha nem lassítok, hogy elengedjem, hadd forduljon be előttem, és ugyan olyan tempóval megyek, akkor még előbb befordul, mint én, és nekem se kell lassítanom...
Ja a kedvencem, mikor pont nem az én oldalamra néznek, és hiába jelzem, hogy jöjjön csak ki...:D
Mással is vannak ilyenek?
Én is úgy vagyok mint a 2-es válaszoló, buszt, kamiont minden esetben segítek, belém ez lett nevelve, de ők értenek is a "szóból".
Sima személyautósoknak már nem is nagyon, mert csak bambulnak, meg nem fogják fel hogy mi van. Egyszer kissé spicces állapotban egyik ismerősömmel találkoztam, buszt vártam, útbaesik, elvisz.
nyár volt, még világos bőven, balra kanyarodtunk volna, jön szemből autó, villant kettőt, erre ismerősöm, mérnek/trafira gondolt/, kösd be magad, megvárta míg az autó elment, bekanyarodtunk balra, folytattuk az utunkat, természetesen lassan mert mérnek.
Nem kell mondani hogy a könnyem fojt a röhögéstől, és inkább azzal égettem magam hogy azt mondtam enyhén berúgtam és ezen röhögök.. Na ilyenekért nem fogom magam törni.
Nem lehet mindenki tapasztalt vezető, azért ezt is fogadjátok el. Van, aki nem látja, nem érti, máshogy érti. Ilyenkor meg kell vonni a válladat és alkalmazkodni a körülményekhez. És ha valaki jelez valamit, akkor elfogadni azt. PL lehet hogy az a nénike csak állt az út szélén és esze ágában nem volt átmenni. Kit érdekel, menj tovább!
Felesleges ilyeneken hőbörögni. Udvariasnak lenni megéri, de nyilván ugyanúgy ahogy az életben, senkire nem lehet rákényszeríteni, hogy fogadjon el egy gesztust, vagy segítséget.
Sokkal inkább kéne az olyan barmokkal foglalkozni, akik szándékosan szívatnak. Pl akik a sebességhatár fölött is le akarnak tolni az útról, elvakítanak a fényszórójukkal, aztán rádhúzzák a kormányt.
Vagy azok a motorosok, akik az álló forgalomban még csak nem is az út szélén, hanem az autók között szlalomoznak ötvennel és amikor szabályosan kinézve sávot váltanál, és ő egyszer csak megjelenik, akkor felháborodnak és le akarják verni ököllel a tükrödet.
Vagy az a kedves autós, aki egyszer a parkoló autóm visszapillantóját vitte el lendületből (mert a pici egyirányú utcába éjszaka nyilván 50-nel kell fordulni és hát hopsz, ott egy autó) és még csak egy levelet sem hagyott, hogy BOCS, csak 10 méterrel odébb a tükör maradványait.
ennél már csak az a jobb, amikor 200 méterről villogok, meg mutogatok, hogy menjen át a rohadt zebrán, de addig nem történik semmi, amíg meg nem állok teljesen
ekkor eszébe jut, hogy annyira nem is siet, és elkezd vadul integetni, hogy menjek nyugodtan
Nem hátrány. Ha nagyon sok ember megtapasztalja, hogy előreengedik, vagy beengedik egy sávba, akkor ez a kultúra részévé válik és ez a nagyon sok ember, de legalábbis nagyon nagy százalékuk is ezt fogja tenni, be fog engedni a sávjába.
Nos, kérdező, láthatod, hogy egy ilyen országban/táőrsadalomban élni pedig nem hátrány, mert számíthatsz rá, hogy be fognak engedni egy másik sávba elég gyorsan.
Ez sok országban nagyon jól működik, sokat vagyok külföldön és látom. nálunk ez alakulóban van, a dunántúli városokban jobb a helyzet, magasabb a közlekedési morál és intelligencia, van mit fejlődnünk azért az egész országban, ha utol akarjuk érni pl. Szlovéniát, Ausztriát, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!