KRESZ kérdés, Sürgős (? )
Szituáció: Holnap lesz a vizsgám (B), kérdés:
Gyalogos átkelőhelyen forgalmi okokból meg lehet állni?
Helyzet: Be nem látható útkereszteződésbe érve a zebra előtt megállva nem látni közlekedő forgalmat, azonban elindulás után a közeledő autó miatt nem lehet áthaladni, az átkelőhely meg pont a metszőpont mellé van felfestve.
Szóval ekkor meg kell állnom, de az oktatóm kavar össze-vissza, szerinte még forgalmi okokból sem lehet megállni zebrán.
Akkor hogy a fenéb reagáljam le az ilyen helyzetet?
Ez sajnos tipikusan az az eset, hogy sehogy sem jó. Elméletileg zebrán forgalmi okból sem szabad megállni. Ez egyszerű eset, amikor látod, hogy előtted a zebra, de a zebra előtt már ott várakozik a zöld jelzésre egy másik autó. Egyértelmű hogy nem mész rá.
Itt viszont az írásod alapján csak úgy lehet megoldani biztonságosan, ha az autó a zebrán esetleg megáll. Nem hinném hogy a vibi elvárja, hogy félig betold az autót a kereszteződésbe, esetleg éppen egy busz elé, csak azért hogy ne legyen a zebrán az autó. De ha ennyire kavar az oktatód, akkor kérd meg udvariasan, hogy mutassa meg helyesen hogy kéne megoldani.
Nem tudom, hogy a gyalogosátkelő felfestésére milyen szabályok vannak, de szerintem beláthatatlan útkereszteződésnél a kereszteződéstől legalább 5m távolságban kéne felfesteni.
Sikerült a vizsga:)
Természetesen miért is ne fogtam volna ki egy ilyen helyzetet... Nem álltam meg, hanem hangya gyorsasággal szépen gurultam amíg el nem haladtak keresztben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!