Help! Ha a helyszíni bírságos zöld papíron, amit a csekk mellé adtak, az előéleti pontok, és a szabálysértés kódszáma nevű rublikák át vannak húzva, akkor nem kaptam pontot?
Igen, Stop táblánál nem álltam meg, enyhítő körülmény, hogy éjszaka volt, senki nem volt az úton! Hálás is voltam a kollégának, hogy csak 5 ezer! Még egy kérdés: ha a közigazgatási bírságos gyorshajtás volt, de megállítás nem volt, (tehát a járművezető személye nem derült ki), az üzembentartó nem kap büntetőpontot? Én így olvastam. Ez így van?
Előre is köszönöm a választ!
Én úgy tudom, hogy az elsőbbségadás elmulasztása fix 30eFt és 6 előéleti pont.
Valószínű más szabálysértést írt rá, amiért nem jár pont, és nem fixbírság.
A szabálysértés kódját, és a szabálysértő nemét ki kell húzni minden bírságon, mert nincs kód, pontos törvényi hivatkozást kell ráírni.
A zöld formanyomtatvány bal oldalán fent, ha ki tudod olvasni, akkor írja: Szabs. tv. 224.§ (1), KRESZ ??.§ (?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!