STOP tábla. Rendőrautóból rendőr lemond az elsőbbségi jogáról. Ez esetben meg kell állnom a tábla vonalánál? Részletek lent.
Mentőknél teljesen más a helyzet. sőt mi több, én nekik alanyi jogon állandóra engedélyezném az MKJ-használatot (indok nélkül is), mivel legtöbb helyen tulképpen állandó kocsihiány van, és az kicsit durva, hogy aztán a rokót 2 órára lefoglalja a dugó, a Rákóczin araszolgatva.
Rendeltem már én is nem egyszer úgy rokót, hogy közölte az irányítás, hogy egyszerűen nincs a megyében se elérhető rokó (se eset), mert mindegyik életveszélyes esetnél van, és csak a másik megyéből tudnának ugrasztani egyet, de az még rohamban is kb 30 perc.
Nos, hát kb ezért ...
12:
igen, de nagyon ügyesen a drága hatóság ezt úgy szokta rendezni, hogy azt a 3 sec-et vágják ki és őrzik meg, amikor én éppen átmegyek a piroson, de a mögöttem levő rendőr már véletlen sincs rajta. szóval izgalmas játék ez, és nem véletlenül tettem tele az autót kamerákkal, előre is és hátra is vesz mindent menet közben.
igen, nekem volt már ilyen, ezért írtam, mire képesek. igazából bármire, gátlástalanul. Még olyan is volt, hogy a forgalomirányító rendőr integetett, hogy menjek már át a piroson, aztán csak felvettek, de az integető asszony nem látszott sehol, és nagyon sokáig veszekedtem velük, mire sikerült pár tanút találni, akik akkor arra jártak.
hát ennyit erről (akkor még nem volt kamera a kocsimban sajnos, de mióta párszor megszivattak már teljesen jogtalanul, hát mit mondjak, egyszerűen elegem lett, és kifejezetten várom, hogy megint mondja csak bele a kamerába, hogy ugyan látja hogy be vagyok kötve de ő azért megbüntet bizt. öv hiánya miatt csak mert megteheti. Megy is a felvétel azonnal a médiához.
Sajnos nem vagyunk mi még jogállam, nem szabadna egy magyar rendőrnek ekkora hatalmat adni a kezébe, de így akkor az ember meg védekezik, ahogy tud a balkáni állapotok ellen.
hát akkor veled van a gond...
1: engem még sosem b@szogattak
2: ha meg is állítottak, sértődés nélkül el tudtam magyarázni, hogy miért nincs igazuk
3: lehet, hogy a stíluson kellene változtatni
na azért megálljunk egy szóra!
Egyrészt nincs igazad, csak X okból kifejezetten utaztak rám, aztán elég sok furcsa dolgot műveltek, persze csakis ott, ahol nem volt tanú, azaz megvárták, míg kiérek a városból a prérire éjjel és ott bunkóztak meg sorolhatnám estig.
De oké, tegyük fel, hogy az igaz, amit te mondasz! VISZONT!!! na nehogy már a stíléuson múljon, hogy mit követek el! Ezzel tehát azt mondod, hogy ha nem vagyok kedves és behódoló stílusú a "rend" éber őreivel, akkor teljesen jogos, hogy kitalálnak pár ezt-azt, amiért lehet büntetni?
Na ez ám a fantasztikus gondolkodás, viszont abszolút magyar rendőrállami megközelítés, ez igaz!
Hát ezen azért inkább gondolkodj el egy kicsit sztem! Vagyis nagyon!
De látod az ilyenek miatt mondom én, h ebben a megb országban évtizedek alatt se fog változni semmit a hatóság mentalitása, és 50 év múlva se leszünk ny-e-i szinten, ahol valóban a rendőr "to serve and protect" célból van az utcákon. Milyen érdekes, sokat vagyok külföldön, de az ottani rendőrökkel sosincs bajom, sőt, volt már hogy eltévedtem, be az egyirányú 6 sávos útra szembe, és nehogy azt hidd, kiugranak és büntetnek! Tudod, egy civilizált országban segítenek, és egyszerűen csak segítettek kikecmeregni onnan, és ennyi, eszükbe se jutott bunkóskodni meg büntetgetni. De erről is sorolhatnám estig a példákat, sajnos nálunk kár ilyet remélni.
Ráadásként sajnos a jogrendszerünk is olyan (milyen lenne?), hogy ugye csak neki lehet igaza, és ha te egyedül autózól, 4 független tanú nélkül, akkor aztán még netán kábszert is találnak nálad "véletlenül", ha éppen úgy van kedvük. Na de ez magyarország.... és igen szomorú.
De a fordítottja is igaz, ugyanis amikor meg szintén valamely civilizált országból jönnek hozzám, teljesen le vannak döbbenve, hogy itt mi megy meg mégis mit képzel és stb.
Volt egyszer nálam egy belga ürge, azzal akartak szemétkedni (gondolom, zsebre lehúzni), és kérlek ő olyan szinten fel volt háborodva azon, hogy ugyan már miért is ismerne el bármit, amit állítólag elkövetett, amikor semmi bizonyíték nincs, csak az hogy 2 rendőr állítja. Ez odáig fajult, hogy a nagykövetséget hívta már telefonon, na aztán erre már visszavonulót fújtak rendőreink, és tágítottak gyorsan a helyszínről. Látod ... egy normális, jogállami alapokon működő rendőrséghez szokott embernek baromi furcsa, hogy 2 agytröszt hazudik valamit, és neki azt el kéne hinnie. Úgy felháborodott, hogy ilyet még nem láttam, na aztán gondolhatod, azóta is terjeszti az ismerősi körében, hogy a magyar rendőrökkel csak vigyázat!
Igazából ha belegondolsz, az ő szintjük is egy szint, aztán a mi szintünk is egy szint, na meg elmehetünk mondjuk az ukránokhoz is, ahol meg kifejezetten azt ajánlják, hogy nehogy megállj a rendőrnek, mert kirabol. Szóval érted, vannak különbségek, csak hát kinek mi a természetes. Nálunk éppen ez ... és sajnos reményt se látok a változásra, sőt, inkább rosszabbodást veszek észre.
Ha te rendőrként azt mondod, hogy egy bunkó stílusú sofőrt egész nyugodtan meg szabad vádolni hamisan és ezért megbüntetni, majd hamisan tanúskodni ellene, és ezt helyénvalónak találod, akkor itt bizony nagy gond van! De hatalmas!
na igen, csak van az az apró különbség, hogy ott nem találja ki ezt magától, mert komolyan veszi a hivatását, és lehet is adni a szavára, na de nálunk meg az van, amit már írtam, és akkor utána megkapom még azt is, hogy teljesen jogosan talál ki ellenem dolgokat ha egyszer nem vagyok elég udvarias. Igazad van, az ott már Nyugat, tudod ott fel se merülhetne olyan, hogy a rendőr hazudik vagy kitalál vmit.
Nálunk ezzel szemben ... ugye írtam már mennyi esélye van egy olyan autósnak aki mellett nincs 4 független tanú még pluszba. azért ez mintha mégse lenne így jó, bár mióta beszereltem a kamerákat, szinte nullára csökkent a visszaélések száma ellenem, szal megérte. (hátul kettő is van, az egyik előre, az utasteret veszi folyamatosan, azaz látszik, hogy be vagyok-e kötve vagy hogy telefonálok-e, mert egy időben ez a két dolog volt a sláger amit kitaláltak csak úgy poénból, annak ellenére, hogy volt amikor egyáltalán még csak telefon se volt nálam. Na kérlek ... erről beszélek kb.)
egyébként tök egyszerűen jogállamot lehetne itt csinálni:
Kötelezővé kéne tenni a szabálysértés bizonyítását, azaz minden rendőrautóba kamera pl, és ne legyen olyan, hogy valakit kinéz magának, aztán csak a jó isten tudja, mit talál ki, csak mert olyanja van na meg csak mert megteheti, hiszen ő a rendőr. vajon miért nem akarják ezt annyira bevezetni? esetleg félnek, hogy igen sok rázós ügy lenne .... mert amennyi lóvét minden xarra kivágnak, na a költség aztán véletlenül se lehet szempont. És hát bocsánat, akkor nem általánosítok, de én már hallottam rendőröket egyszerre is és egymás után is úgy hazudni, mint a vízfolyás. Azaz nagyon is kellene az a bizonyítási kényszer, nem pedig, hogy ő úgy látta ... ja hogyne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!