Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért jó érzés a közlekedésben...

Miért jó érzés a közlekedésben megalázni, megítélni a másikat?

Figyelt kérdés

Másfél hónapja van meg a jogsim. Nem sokat tudtam még vezetni, mivel csúszós úton, sötétben nem igazán akarok vezetni. Balesethelyzetet, nagy hibát még (tanuló koromban sem) nem idéztem még eddig elő. Eddig kint volt a T betűm, eddig, ha megengedett max. sebességgel mentem is tutira rámjöttek vagy meg is előztek. Most, h levettem a T-t ilyen gond nincs, de ma megkaptam a "hápogó jelet". A szitu annyi volt, h 30as táblánál, 30cal haladtam, és gondolom azért mutogattak nekem, mert túl nagy távolságban kb 2 méterre kerültem ki egy gyalogost, aki az úttesten jött, simán volt idő visszamenni a saját oldalamra, abszolút nem akadályoztam senkit, gondoltam van hely, miért ne kerüljek?

Őszintén szólva nem is értem, h miért olyan nagy bűn ez, h megérdemeltem ezt a megalázó ítélkezést?

Ettől lennék rossz vezető?

Nem attól, h szabálytalanul és veszélyesen közlekedek?

Vagy az a baj, h nő vagyok meg Suzukit vezetek?

Akinek hasonlóképpen rosszul esett ilyesmi, hogyan értétek el, h leperegjen rólatok némelyik autós "empátiája"?

Hogyan építettétek fel az önbizalmatokat?

2013. febr. 1. 22:45
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

A biztonságos autóvezetés,elsősorban inteligencia kérdése.

Én nem adnék jogsit senkinek aki előzetesen nem vesz részt PÁV vizsgálaton.Ha kíváncsiak vagytok a képességeitekre,menjetek el egy vizsgálatra Budapestre.A legmagasabb kategória A PÁV I.kategória,ilyet csinálnak a megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművek vezetői.

2013. febr. 11. 15:02
 32/37 anonim ***** válasza:

haha.. a Nejem a szuzukijával mindig megkapja. aztán néz a köcsög, amikor lámpa-zöld és a szuzukis nő legyorsulja úgy, hogy a kormányt el sem engedi..a marhája egyszer megkérdezte, milyen autó ez? megmutatta..

ha az insigniát vezeti, akkor meg sem próbálnak szívóskodni.. hát erről ennyit!

ne törődj semmivel, balesetmentes, hosszú életet kívánok!

2013. febr. 11. 15:31
 33/37 anonim ***** válasza:
SUZUKI ROGYION? :)
2013. febr. 11. 23:14
 34/37 A kérdező kommentje:

Én, ha lehetne...a témát lezárnám...

Köszönöm a kommenteket.

Egy röpke gondolat erejéig még annyit hozzátennék, hogy a mai világban az ember nagyon örülhet annak is, hogy egy bármilyen autót fenn tud tartani, még, ha ez egy 9 éves Suzuki is.

(Sokan a hiteleiket, számláikat sem tudják fizetni).

Nem szégyen az, meg az sem, ha gyakorlatlan nőként beülök a kormány mögé.

Köszi mindenkinek, aki megerősített itt ebben. :)

2013. febr. 12. 05:07
 35/37 anonim válasza:
15 éve vezetek, nő vagyok, Suzukim volt, és van. Egyetlen tanácsot tudok adni: vezetés közben a vezetéssel foglalkozz, és ne mással. Ne azzal, hogy ki mit integet, vagy hogyan előz, stb. Azzal törődj, hogy biztonságosan, kulturáltan közlekedj. Rólam már régen lepereg az ilyesmi, (pedig volt benne részem), de elég jól vezetek ahhoz, hogy ne legyen miért integetni vagy "anyázni" és mégis. Soha, egyetlen balesetet sem okoztam 15 év alatt, remélem nem is fogok soha. Megtanultam, hogy az autóban ha vezetek én vagyok a felelős a saját és a környezetem biztonságáért, senki más. Más szóval: nagy ívben lesz....om azt akinek valami problémája akad velem. :-)
2013. febr. 14. 19:13
 36/37 anonim válasza:
Bocs, nem olvastam az utolsó kommentedet, de azért remélem nem haragszol meg a véleményemért. :-) Kitartás és balesetmentes sok-sok évet kívánok.
2013. febr. 14. 19:15
 37/37 A kérdező kommentje:

Dehogy is haragszom, köszönöm :)

Igen, ezt már mások is mondták nekem, csak egyenlőre nehezen tudom még összeegyeztetni azzal, amit tanultam, hogy figyeljek a többi közlekedőre, aki jelezhet, figyelmeztethet valamire...

Érdekes dolog ez a biluxolás is. Jelenleg a KRESZ is elfogadja, de egyik nap láttam egy régi oktatófilmet, ahol veszélyhelyzeteket mutattak be a bilux félreértése miatt. Most akkor okosabbak lettek a vezetők vagy az illetékesek rájöttek, hogy elhanyagolható a balesetveszély, ami félreértésből fakadhat? :D

Egyébként épp tegnap este vezettem egy olyan szakaszon, ami kicsit kanyargós, rosszul kivilágított, keskeny az út. Sötét volt, esett az eső. Lakott terület 50 a megengedett. Hogy is van? Max a megengedett, ha optimálisak a körülmények, vagyis nappal, száraz úton. Én 50nel mentem, de őszintén szólva soknak éreztem, más meg kevésnek, az megelőzött. Nem hinném, hogy 10 év múlva ugyanitt, ugyanilyen helyzetben többel fogok menni, csak addigra ehhez már lesz önbizalmam. :)

2013. febr. 15. 06:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!