Miért jó érzés a közlekedésben megalázni, megítélni a másikat?
Másfél hónapja van meg a jogsim. Nem sokat tudtam még vezetni, mivel csúszós úton, sötétben nem igazán akarok vezetni. Balesethelyzetet, nagy hibát még (tanuló koromban sem) nem idéztem még eddig elő. Eddig kint volt a T betűm, eddig, ha megengedett max. sebességgel mentem is tutira rámjöttek vagy meg is előztek. Most, h levettem a T-t ilyen gond nincs, de ma megkaptam a "hápogó jelet". A szitu annyi volt, h 30as táblánál, 30cal haladtam, és gondolom azért mutogattak nekem, mert túl nagy távolságban kb 2 méterre kerültem ki egy gyalogost, aki az úttesten jött, simán volt idő visszamenni a saját oldalamra, abszolút nem akadályoztam senkit, gondoltam van hely, miért ne kerüljek?
Őszintén szólva nem is értem, h miért olyan nagy bűn ez, h megérdemeltem ezt a megalázó ítélkezést?
Ettől lennék rossz vezető?
Nem attól, h szabálytalanul és veszélyesen közlekedek?
Vagy az a baj, h nő vagyok meg Suzukit vezetek?
Akinek hasonlóképpen rosszul esett ilyesmi, hogyan értétek el, h leperegjen rólatok némelyik autós "empátiája"?
Hogyan építettétek fel az önbizalmatokat?
Egyszer talán te is megtudod milyen ez, persze más témában...
Más ügyekben én is öntudatos vagyok meg bátor, ebben nem.
Biztos azért bánt a téma, mert mindig is irritáltak a nagyarcú pasik, és az ismerőseimet meg tudom válogatni, de az autóstársaimat meg nem.
Van egy kis táblácska,a "Na és? Főzni sem tudok!" .. Hány autóban láttam már ilyet! :) Én mosolygok ezen. Megmondom az őszintét,lányos apuka vagyok én is,4 éves kislányomat anya hordja oviba. Amikor otthon vagyok,én vezetem az autót,mert mintha neki is lenne ilyen szorongása az autóban.. Sajnos sokszor nem veszik észre a kocsit,lehet a színe miatt,nem tudom,és ez párszor már probléma volt. Mintha ez nyomot hagyna benne. Én sem szeretem a kisautót vezetni,akár gyorsabban megyek,akár lassabban,mindig rámtapadnak. Városban mehetek 60-al,valaki úgyis 70-el megy. Vagy akármennyivel. De érdekes,mikor a furgonnal megyünk,senki nem dudál vagy villog,félrehúzódnak stb..
Szóval van az utcánkba sok olyan marha,fekete meg fehér meg mindenféle kocsikkal akik azt hiszik csak az övék az úttest. Volt egy nyomi,aki rendszeresen szívózott az asszonnyal,leszorította,kikanyarodott elé,meg ilyenek.. Megmutatta,nos mikor a nagyobb kocsival vagyok bizony visszakapta a szemétségeket.. És tudod mit? Jólesett.. Ő azt gondolta ő a kiskirály,pedig nem.. Mindig van egy erősebb. Én nem féltem az autómat.
Am különben a Suzukikkal és a sofőrjeikkel szemben van egy kialakult rossz nézet. És igen,sokan az autójukhoz hasonlítják a sofőrt is. Xar kocsid van? Xar alak vagy.. Sajnos ez van.
Minenesetre jellemformálónak sem utolsó, amikor az ember egy kisautó vezetője. :)
Azért, ha lenne a takarékban pár millióm, akkor biztos komolyabb autót vennék. :)
Kedves kérdező!
Mielőtt leírnám a véleményem egyet szeretnék kiemelni.
Soha, az életben ne rakj ki 'T' betűt! Nem szabad mert szivatnak. Ha kirakod a 'T' betűt azzal azt a látszatot kelted hogy nem vagy biztos a tudásodban,és szándékosan piszkálnak. Rádhúzzák a kormányt,dudálnak,villognak stb.
Nahmost... Az, hogy neked Suzukid van az egy dolog. Attól te még nem vagy hátrányban! Felejtsd el ezeket a feltűnő giccsaprádés Audi BMW meg egyéb autókat. Nem ettől leszel rutinos vezető! Mikor rádvillognak vagy dudálnak,ne foglalkozz vele. Inkább dobj nekik egy puszit. Ez tapasztalat h ettől kibuknak. Szándékosan le kell lassulni elévágni... Ha azt látják hogy egy-egy manőverrel zavarba lehet téged hozni akkor zavarba is fognak. Elő példa: a minap mentem egy 3 sávos úton. Kiraktam az indexet mert sávot kívántam váltani. Jött a nagy Opel.-német 'specialitása' ő le akart engem előzni mert nehogymár az én kis 1100 kilómmal meg az olasz roncsommal majd őt beelőzzem. Sajnos sok ilyen van! Két lehetőséged van: vagy hagyod hadd menjen,majd 100 méter múlva kívánod h fejreálljon vagy nem hagyod magad. Míg nem vagy biztos az autó tudásában (hogyan mozog, hogy fog a fék,hogy reagál a futómű manőverekre,mennyire stabilak a rugók-felfüggesztések stb) addíg nem szabad mert póruljárhatsz. Én egy kis Fiat Bravo-val közlekedek. Ezt a 'menj csak köcsög előre majd fejreállsz' dolgok kb 6-7 hónapig hagytam. Ma már ismerem az autót és magabiztos vagyok. Ha ilyen eset van bizony én visszarakom kettesbe és előhívom mint a 119 lovat és nem hagyom magam! És ha látják hogy így reagálsz akkor nem ellenkeznek. Tehát az ilyen barom emberektől nem kell félni,meg kell nekik mutatni hogy azért mert te Suzukival közlekedsz még nem vagy kevesebb! Tudjuk hogy ebben a szar országban ez divat,de ez nem Németország! Ott nem az autójukról ítélik meg az embereket. Ha van rá időd,és pénzed menj el gyakorolni a suzukival,ne add el,jó autó az. Tapasztald ki mit tud az autó,hol vannak a határai,és meddíg tudod te uralni a járművet. ( Egyszerű szlalomozás,direkt csúszkálás,fékezési technikák begyakorlása stb stb) Hidd el nekem ha ezek már rutinosan benned vannak már nem fognak szemtelenkedni. A bizonytalanságot sajnos hamar észreveszik,és neked erre nem szabad okot adni. Én fiú létemre is nyugodt de dinamikus vezetőnek tartom magam,de ha helyzet van én aztán kiállok magam mellett,és az autóm mellett is,mivel nekemis 'csak' egy Fiat Bravo-m van amit sokan le is néznek. Az hogy a gyalogost átengeded az meg nagyon helyes,énis átengedem ha van rá módom, emiatt ne érezz olyasmit hogy nem vagy jó vezető! Manapság már nem az a jó sofőr aki csikorgó kerekekkel sportkipufogó rendszert döngetve közlekedik, egy kis autóhifivel megfűszerezve...Nahde hogy ne aludj el a mesén lezárom egy mondattal: Gyakorolj sokat,a forgalomba ne félj,és ne hagyd magad hogy szemtelenkedjenek!
Üdv. Gábor
Menj, amennyivel lehet, kicsivel se lassabban, és ha megelőzöl valakit, ne fékezz be előtte :DD
kb ennyi
Kedves Gábor!
Köszönöm a hosszas, kimerítő hozzászólásodat, és a biztatást a részedről! :)
Igen, erre már sikerült rájönnöm, hogy amit rózsaszín álmaimban elképzeltem, hogy a tanulóvezető segítése az egy nagy tévedés volt. Az is rossz, hogy vagy kerülik az embert, mint a leprást és az is, amikor segíteni akarják az embert, aztán van, amelyik meggondolja magát...
De egyik esetben sem a normális közlekedést tanulja meg az ember. A T-betűt már levettem, azóta nyugodtabban is vezetek.
Ez olyasmi talán, mint a járni tanuló gyerek...
Hát ilyen vagány visszaelőzésekre stb-re nem hinném, hogy el fogom szánni magam bármikor is,
de azért nem árt, ha van olyan is, mint te, aki fellép a kisautósok nevében. ;)
Ez mind szép és jó, amin vitáztok, de ne menjünk el az mellett, hogy
"most, h levettem a T-t ilyen gond nincs, de ma megkaptam a "hápogó jelet"".
Ez mellett azt érted, hogy az illető a kezével jelzett, a mutató és hüvelykujjának összeérintésével, elengedésével?
Ha igen, akkor a kedves itt válaszolók sajnos szintén nem tudják, mit jelent ez.
Ez egyértlemű jelzés az irányjelzőre, a villogást reprezentálná a mozdulat. A baj egyszerűen annyi lehetett, hogy nem, vagy túl későn használtad az irányjelzőt, vagy pedig bekapcsolva hagytad. A dolog ennyi, jófejségből szólt a másik.
Viszont az szomorú, hogyha ilyent mutogatnak egy tapasztalt autósnak - mint az itt írok zöme állításuk szerint - az nem fogja érteni, hogy mégis mit szeretne tőlük a többi résztvevő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!