Miért jó érzés a közlekedésben megalázni, megítélni a másikat?
Másfél hónapja van meg a jogsim. Nem sokat tudtam még vezetni, mivel csúszós úton, sötétben nem igazán akarok vezetni. Balesethelyzetet, nagy hibát még (tanuló koromban sem) nem idéztem még eddig elő. Eddig kint volt a T betűm, eddig, ha megengedett max. sebességgel mentem is tutira rámjöttek vagy meg is előztek. Most, h levettem a T-t ilyen gond nincs, de ma megkaptam a "hápogó jelet". A szitu annyi volt, h 30as táblánál, 30cal haladtam, és gondolom azért mutogattak nekem, mert túl nagy távolságban kb 2 méterre kerültem ki egy gyalogost, aki az úttesten jött, simán volt idő visszamenni a saját oldalamra, abszolút nem akadályoztam senkit, gondoltam van hely, miért ne kerüljek?
Őszintén szólva nem is értem, h miért olyan nagy bűn ez, h megérdemeltem ezt a megalázó ítélkezést?
Ettől lennék rossz vezető?
Nem attól, h szabálytalanul és veszélyesen közlekedek?
Vagy az a baj, h nő vagyok meg Suzukit vezetek?
Akinek hasonlóképpen rosszul esett ilyesmi, hogyan értétek el, h leperegjen rólatok némelyik autós "empátiája"?
Hogyan építettétek fel az önbizalmatokat?
igen,lehet a Suzukával van bajuk az embereknek,lenézik azt mert nem Bömös,vagy valami 5 milla körüli verda.ha olyanban ülsz,akkor meg te vagy a két ajtós szekrény nagy kopasz,akivel nem éri meg kekeckedni,mert ott töröd ketté,ahol a legvastagabb.egy szegény Suzukis kis piszkafa emberke pedig elmehet a sunyiba a papírautójával.(de lehet nála csőfogó is csomitartóba :)
és a szabályosan közlekedőket meg takonynak tarják,mert ha mész 200 m-et 30-al akkor már elvettél "szegény" mögötted levőnek 5 mp-et a drága idejéből,ha nem tud előzni.
nekünk is Suzuki Swiftünk van és észrevehetőbb,h sokaknak nem tetszik ez a márka ezért meg kell szívatni.amíg a 25 éves sz*rt vezettem,addig ritkábbak voltak az ilyen esetek.pedig azt már tényleg egy rakás kaki volt,és ennél okuk lehetett volna,de nem.
Köszönöm a kommenteket, sokat segítettetek! :) :)
Én sem tartok már be minden szabályt, mert látom, hogy nem lehet szóról-szóra, mindent, amit tanultam, mivel a tempó nem engedi, meg sok minden kényelmes, és "ellesem" az autóstársaimtól, hogy mi hogyan is néz ki a gyakorlatban.
Azt viszont sajnálom, hogy nem akarok és nem tudok vagánykodni az autómmal. Hátul ül a kisfiam, gyakorlatlan vagyok, és nem 20 éves, aki csak hajtja a gépet.
Igen, és meg kell keményíteni magam... sikerülnie kell, mert nekem muszáj vezetnem. Sok más női sorstársammal egyetemben, nem mi akartunk mindenáron jogsit, hanem ezt hozza a felgyorsult élet, a nők is sokszor km-ekre máshová viszik a gyereküket iskolába, mennek a város másik végére, vagy másik településre dolgozni, és utána rohanni haza. Ezeket nem mindig lehet tömegközlekedéssel lebonyolítani.
Emlékszem, amikor gyerek voltam, a gyerekek legtöbbször egyedül mentek iskolába, szülők általában a lakóhelyük közelében dolgoztak, nem voltak szupermarketek, csak a sarki bolt, max. hétvégén vették elő az autót, akkor mindig az apuka vezetett. Mentek vidékre rokonlátogatóba, ma pedig sokan laknak az agglomerációban, emiatt is fontos az autó.
Üzenem a női autósokkal türelmetlenkedőknek: Sajnáljuk, de mi nők is kénytelenek vagyunk kimenni manapság az utakra, lehet, hogy ügyetlenebbek vagyunk, bizonytalanabbak, esetleg kevesebb műszaki érzékünk is van. A felgyorsult élettempó és a családunk miatt kényszerülünk erre. Nekünk is könnyebb lenne beülni apa mellé csak hétvégén és bámulni ki az autóból, de megváltozott a világ.
A TI gyerekeiteket visszük autóval, hogy ne kelljen a tömegközlekedésen órákat zötykölődni, a ti vidéken lakó szüleitekhez megyünk le látogatóba, ti helyettetek vezetünk, amikor ti fáradtak vagytok a sok munka után, ti helyettetek vásárolunk be, mert nektek már nincs időtök segíteni a vásárlásban (és cipekedni).
Sajnos van gyerekkoromból hozott rossz élményem is, és biztosan ez is rátesz, hogy ennyire mélyen érint a dolog.
Gyerek voltam, amikor autópályán mentünk, mi a "jó" Wartburgunkkal 100km/h felett, a külsőben egy kis Polski kb 80-nal. A Polskit egy nő vezette. Oda-vissza előzgetés alakult ki, a Wartburgot apum vezette. Ment a szöveg a bátyám részéről is és apuéról is (meg a röhögés, bámulás), nem emlékszem, hogy pontosan mi... de szidták a sz@r Polskit, meg hogy női vezető volt. Láttam a nő arcán, hogy mennyire kényelmetlenül érzi magát. Miközben a mi autónk is majd szétesett, de nem baj, valakinél erősebbnek érezték magukat és ez segített legyőzni a saját frusztráltságukat...
Ennek iszom én a levét most meg...
Lányos Apukák ne szidjátok a női vezetőket, ha a kislányotok ott ül a hátsó ülésen, mert nekik lesz rossz egyszer!
Kérdező te szorongsz.úgy tűnik kényszerből vezetsz.a vezetést szeretni,élvezni kell!Nem azon kell rágódni hogy hányszor fognak ledudálni legközelebb.
Tessék felszabadultabban hozzáállni,ügyes vagy te,én látom itthonról :)
Neb@sszatokmár kivelem..2003 óta suzukizok,és senki,megismétlem SENKI sem szívózott pusztán emiatt velem,pedig budapesten járkálok,a sűrűjében nap mint nap..
Kérdező,senkit sem érdekel hogy nővagy-e,vagy milyen típust vezetsz.
Egyszerűen arról van szó hogy neked még minden szituáció új,tehát a legapróbb hülyeséget is túlspirázod a nagyfokú izgalmadban,amit vezetés közben érzel.
Hidd el,1-2 év,és nemkell majd lelkisegély szolgálat a suzukidhoz,belefogsz tanulni a dolgokba.
Sok sikert!:-)
Hát, sokáig rettegtem a vezetéstől, aztán amikor elszántam magam tavaly tavasszal, már addigra már nem sok félelem volt bennem. Elkezdtem a tanfolyamot, és mivel nagyon jól ment a KRESZ, már egyenesen vágytam rá, hogy vezethessek, nagyon nagy önbizalmam volt akkor. Kaptam egy női! oktatót, aki néhány óra alatt a földbe döngölte az önbizalmamat. Másik oktatóm egy férfi volt, aki nagyon jól és szabályosan oktatott, nagyon szerettem vezetni azzal autóval, éreztem az autót, jól sikerült a forgalmi vizsgám is. Vártam, hogy vezethessek, bár addigra már láttam, hogy a párom is "elszenvedi" a dolgokat. A csúszós utakon és sötétben tényleg nem akartam kockáztatni, gyakorolni.
Mindenesetre, ahogy tegnap jöttem haza és eldöntöttem, hogy teszek mások reakcióira, meg hogy belémragadnak, elhittem, hogy joggal kaptam meg a rózsaszín papíromat rögtön élveztem is már a vezetést, jobban, mint, amikor tanultam. :)
Hát nem tudom a végén lehet, hogy még pszichológushoz is elmegyek, ha nem tudom leperegtetni magamról, ami egyenlőre blokkol és túlságosan megérint.
Óh már vártam, hogy jön egy beszólogató is...
De szép lesz az a nap, amikor már leperegnek rólam az ilyen "építő jellegű" emberkék meg beszólások...
Nem kérkedésképpen, de a KRESZ vizsgámon 1 hibaponttal végeztem, a forgalmin pedig hibapont nélkül, Budapesten, úgyhogy köszönöm nem kérek olyan megjegyzést, hogy nem tudok vezetni...
A férfi női dolgot nem én találtam ki... sok mindent hallottam én már férfiak szájából, hogy hogy vezetnek a nők.
Csupán egyetlen linket másolnék be, de számtalant lehetne a témában találni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!