Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért jó érzés a közlekedésben...

Miért jó érzés a közlekedésben megalázni, megítélni a másikat?

Figyelt kérdés

Másfél hónapja van meg a jogsim. Nem sokat tudtam még vezetni, mivel csúszós úton, sötétben nem igazán akarok vezetni. Balesethelyzetet, nagy hibát még (tanuló koromban sem) nem idéztem még eddig elő. Eddig kint volt a T betűm, eddig, ha megengedett max. sebességgel mentem is tutira rámjöttek vagy meg is előztek. Most, h levettem a T-t ilyen gond nincs, de ma megkaptam a "hápogó jelet". A szitu annyi volt, h 30as táblánál, 30cal haladtam, és gondolom azért mutogattak nekem, mert túl nagy távolságban kb 2 méterre kerültem ki egy gyalogost, aki az úttesten jött, simán volt idő visszamenni a saját oldalamra, abszolút nem akadályoztam senkit, gondoltam van hely, miért ne kerüljek?

Őszintén szólva nem is értem, h miért olyan nagy bűn ez, h megérdemeltem ezt a megalázó ítélkezést?

Ettől lennék rossz vezető?

Nem attól, h szabálytalanul és veszélyesen közlekedek?

Vagy az a baj, h nő vagyok meg Suzukit vezetek?

Akinek hasonlóképpen rosszul esett ilyesmi, hogyan értétek el, h leperegjen rólatok némelyik autós "empátiája"?

Hogyan építettétek fel az önbizalmatokat?

2013. febr. 1. 22:45
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

igen,lehet a Suzukával van bajuk az embereknek,lenézik azt mert nem Bömös,vagy valami 5 milla körüli verda.ha olyanban ülsz,akkor meg te vagy a két ajtós szekrény nagy kopasz,akivel nem éri meg kekeckedni,mert ott töröd ketté,ahol a legvastagabb.egy szegény Suzukis kis piszkafa emberke pedig elmehet a sunyiba a papírautójával.(de lehet nála csőfogó is csomitartóba :)

és a szabályosan közlekedőket meg takonynak tarják,mert ha mész 200 m-et 30-al akkor már elvettél "szegény" mögötted levőnek 5 mp-et a drága idejéből,ha nem tud előzni.

nekünk is Suzuki Swiftünk van és észrevehetőbb,h sokaknak nem tetszik ez a márka ezért meg kell szívatni.amíg a 25 éves sz*rt vezettem,addig ritkábbak voltak az ilyen esetek.pedig azt már tényleg egy rakás kaki volt,és ennél okuk lehetett volna,de nem.

2013. febr. 2. 12:39
 12/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket, sokat segítettetek! :) :)

Én sem tartok már be minden szabályt, mert látom, hogy nem lehet szóról-szóra, mindent, amit tanultam, mivel a tempó nem engedi, meg sok minden kényelmes, és "ellesem" az autóstársaimtól, hogy mi hogyan is néz ki a gyakorlatban.

Azt viszont sajnálom, hogy nem akarok és nem tudok vagánykodni az autómmal. Hátul ül a kisfiam, gyakorlatlan vagyok, és nem 20 éves, aki csak hajtja a gépet.

Igen, és meg kell keményíteni magam... sikerülnie kell, mert nekem muszáj vezetnem. Sok más női sorstársammal egyetemben, nem mi akartunk mindenáron jogsit, hanem ezt hozza a felgyorsult élet, a nők is sokszor km-ekre máshová viszik a gyereküket iskolába, mennek a város másik végére, vagy másik településre dolgozni, és utána rohanni haza. Ezeket nem mindig lehet tömegközlekedéssel lebonyolítani.

Emlékszem, amikor gyerek voltam, a gyerekek legtöbbször egyedül mentek iskolába, szülők általában a lakóhelyük közelében dolgoztak, nem voltak szupermarketek, csak a sarki bolt, max. hétvégén vették elő az autót, akkor mindig az apuka vezetett. Mentek vidékre rokonlátogatóba, ma pedig sokan laknak az agglomerációban, emiatt is fontos az autó.

Üzenem a női autósokkal türelmetlenkedőknek: Sajnáljuk, de mi nők is kénytelenek vagyunk kimenni manapság az utakra, lehet, hogy ügyetlenebbek vagyunk, bizonytalanabbak, esetleg kevesebb műszaki érzékünk is van. A felgyorsult élettempó és a családunk miatt kényszerülünk erre. Nekünk is könnyebb lenne beülni apa mellé csak hétvégén és bámulni ki az autóból, de megváltozott a világ.

A TI gyerekeiteket visszük autóval, hogy ne kelljen a tömegközlekedésen órákat zötykölődni, a ti vidéken lakó szüleitekhez megyünk le látogatóba, ti helyettetek vezetünk, amikor ti fáradtak vagytok a sok munka után, ti helyettetek vásárolunk be, mert nektek már nincs időtök segíteni a vásárlásban (és cipekedni).

Sajnos van gyerekkoromból hozott rossz élményem is, és biztosan ez is rátesz, hogy ennyire mélyen érint a dolog.

Gyerek voltam, amikor autópályán mentünk, mi a "jó" Wartburgunkkal 100km/h felett, a külsőben egy kis Polski kb 80-nal. A Polskit egy nő vezette. Oda-vissza előzgetés alakult ki, a Wartburgot apum vezette. Ment a szöveg a bátyám részéről is és apuéról is (meg a röhögés, bámulás), nem emlékszem, hogy pontosan mi... de szidták a sz@r Polskit, meg hogy női vezető volt. Láttam a nő arcán, hogy mennyire kényelmetlenül érzi magát. Miközben a mi autónk is majd szétesett, de nem baj, valakinél erősebbnek érezték magukat és ez segített legyőzni a saját frusztráltságukat...

Ennek iszom én a levét most meg...

Lányos Apukák ne szidjátok a női vezetőket, ha a kislányotok ott ül a hátsó ülésen, mert nekik lesz rossz egyszer!

2013. febr. 2. 13:52
 13/37 szántóvető ***** válasza:
100%

Kérdező te szorongsz.úgy tűnik kényszerből vezetsz.a vezetést szeretni,élvezni kell!Nem azon kell rágódni hogy hányszor fognak ledudálni legközelebb.

Tessék felszabadultabban hozzáállni,ügyes vagy te,én látom itthonról :)

2013. febr. 2. 14:00
 14/37 anonim ***** válasza:

Neb@sszatokmár kivelem..2003 óta suzukizok,és senki,megismétlem SENKI sem szívózott pusztán emiatt velem,pedig budapesten járkálok,a sűrűjében nap mint nap..

Kérdező,senkit sem érdekel hogy nővagy-e,vagy milyen típust vezetsz.

Egyszerűen arról van szó hogy neked még minden szituáció új,tehát a legapróbb hülyeséget is túlspirázod a nagyfokú izgalmadban,amit vezetés közben érzel.

Hidd el,1-2 év,és nemkell majd lelkisegély szolgálat a suzukidhoz,belefogsz tanulni a dolgokba.

Sok sikert!:-)

2013. febr. 2. 14:11
 15/37 A kérdező kommentje:

Hát, sokáig rettegtem a vezetéstől, aztán amikor elszántam magam tavaly tavasszal, már addigra már nem sok félelem volt bennem. Elkezdtem a tanfolyamot, és mivel nagyon jól ment a KRESZ, már egyenesen vágytam rá, hogy vezethessek, nagyon nagy önbizalmam volt akkor. Kaptam egy női! oktatót, aki néhány óra alatt a földbe döngölte az önbizalmamat. Másik oktatóm egy férfi volt, aki nagyon jól és szabályosan oktatott, nagyon szerettem vezetni azzal autóval, éreztem az autót, jól sikerült a forgalmi vizsgám is. Vártam, hogy vezethessek, bár addigra már láttam, hogy a párom is "elszenvedi" a dolgokat. A csúszós utakon és sötétben tényleg nem akartam kockáztatni, gyakorolni.

Mindenesetre, ahogy tegnap jöttem haza és eldöntöttem, hogy teszek mások reakcióira, meg hogy belémragadnak, elhittem, hogy joggal kaptam meg a rózsaszín papíromat rögtön élveztem is már a vezetést, jobban, mint, amikor tanultam. :)

Hát nem tudom a végén lehet, hogy még pszichológushoz is elmegyek, ha nem tudom leperegtetni magamról, ami egyenlőre blokkol és túlságosan megérint.

2013. febr. 2. 14:12
 16/37 A kérdező kommentje:
Ledudálni még nem dudáltak le... legalább...
2013. febr. 2. 15:06
 17/37 anonim ***** válasza:
Hát szerintem abszolút rád fér egy pszichológus, valami nincs rendben veled. Egyfolytában ezt a férfi női dolgot hajtod. Attól , hogy te nő létedre nem tudsz vezetni , nem kell ezt általánosítani minden nőre. Meg ha ennyire rettegsz , akkor miért vezetsz? Ez a nagyfokú félelem nem összeegyeztető a vezetéssel. Nem mondom én is félek minden alkalommal amikor volánhoz ülök , de az még egészséges keretek közt mozog, de a tied már beteges.
2013. febr. 2. 20:24
 18/37 A kérdező kommentje:

Óh már vártam, hogy jön egy beszólogató is...

De szép lesz az a nap, amikor már leperegnek rólam az ilyen "építő jellegű" emberkék meg beszólások...

Nem kérkedésképpen, de a KRESZ vizsgámon 1 hibaponttal végeztem, a forgalmin pedig hibapont nélkül, Budapesten, úgyhogy köszönöm nem kérek olyan megjegyzést, hogy nem tudok vezetni...

2013. febr. 2. 20:54
 19/37 A kérdező kommentje:

A férfi női dolgot nem én találtam ki... sok mindent hallottam én már férfiak szájából, hogy hogy vezetnek a nők.

Csupán egyetlen linket másolnék be, de számtalant lehetne a témában találni:

[link]

2013. febr. 2. 21:00
 20/37 anonim ***** válasza:
De téged ez miért érdekel ennyire , hogy mit gondolnak a férfiak? Ha ők úgy gondolják , hogy jobban vezetnek , akkor legyen úgy rájuk kell hagyni , ha ettől boldogak. Meg miért érdekel ennyire mások véleménye? Abszolút le kell szarni , hogy ki mit gondol. Bocsánat a kifejezésért.
2013. febr. 2. 21:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!