Miért nem tesznek semmit a balesetek ellen?
Minden híradóban feljön a téma, hogy elütötték ezt meg azt, a gyalogátkelőn, meg baleset volt itt meg ott stb.
Ugyanakkor senkinek nem jut eszébe, hogy ha ez valóban számítana akkor lehetne tenni ellene. Most ugye bevezették a baleseti adót is, ami ki tudja mire költenek. Lehetne pl a forgalmasabb utakon lévő gyalogátkelőkhöz felüljárót építeni, szélesíteni az utakat, mert vannak olyan helyek, és nem is kevés ahol 2 autós meg egy biciklis már nem fér el. Miért nem tesznek semmit? Csak birságolgatnak, adóztatnak minden sza*ra és soha semmi nem változik.
A felüljárót a gyalogosok szeretik kikerülni, 6 méter fel, 6 le. Mintha csak a 2. emeletre mennél fel!
Sok helyen a mozgáskorlátozottak miatt az aluljárók mellett megint kiépítették a szintbeli kereszteződéseket (Lásd pl. a Corvin negyednél a körúton), de legalább lámpás...
Persze hibásak az uatósok is, de nem lehet mindent a számlájukra (számlánkra) írni! Kedvencem az a kismama, aki egyik kézzel a telefont szorítja a füléhez, a másikkal meg gondolkodás nélkül kilöki a babakocsit az útra! Persze tudom, úgy kell a átkelőt megközelíteni, hogy bármikor meg lehessen állni, de azért nem kellene 2 méterrel a kocsi előtt leborítani a zebrára...
:(
Miért? Miért? Miért? Miért?
Itt, is, másra kell hárítani a felelősséget?
Elárulok egy nagy titkot: ti sem szerettek, fölöslegesen kerülgetni, amikor le is tudjátok vágni az utatokat. Akkor a gyalogostól, kerékpárostól, miért kell, mást elvárni?
A közút, nem az autósok privilégiuma. Nehogy már, azt merd bemagyarázni nekem, hogy a gyalogos adja meg nektek az elsőbbséget, ahol zebra van. Ahol nincs zebra, ott elismerem, el kell engedni. Tessék - leírom: ez nekem sem jelent problémát.
Az utakkal kapcsán, meg fölösleges sírni, főleg amikor azt látom, hogy a zebrára rálépve, az egyik autós megáll, a másik meg, simán továbbhajt. Ez is, megtörtént eset, mint az, amiről ti írtok.
Ha már, kerékpározás. Nézzetek és ámuljatok a statisztikán: [link] - mielőtt még, valaki, le merné írni, hogy külön legyen kerékpáros jogosítvány.
Mindegy, mindig én kapom, a mínuszokat, fölöslegesen, amikor azt írom, ami lerágott csont, hogy tanuljunk meg közlekedni, mert a felelősség mindannyiunké. Igaz, itt, ha ezt megemlítem, akkor, egyenlő vagyok, a világbéke szó, terjesztőjével, pedig nem erről van itt szó, csak a másikra való mutogatásról kell leszokni (akinek az életévé vált, ő nehezen szokik le róla).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!