Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan használjátok az automat...

Hogyan használjátok az automata váltót?

Figyelt kérdés
Makón beteszed D-be, Jeruzsálemnél meg P-be vagy a pirosnál kiteszed N-be?

2013. jan. 9. 23:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, most az érdekel, hogy miként illik üzembiztosan használni az automatás autót, ha nem akarod, hogy makótól jeruzsálembe indulva már a határnál megfektesd, vagy csak az érdekel, mi hogyan használjuk?
2013. jan. 10. 12:25
 12/16 anonim ***** válasza:

kinyomócsapágy.. kupplung... igen, a megfelelő autóban ilyenek vannak..

az általam használt (új)automata kocsik(is) régi, hagyományos hidraulikus váltókkal üzemelnek...csak D, oszt jónapot... hosszabb várakozásnál P és mor leáll.

természetesen sokféle (fél)automata váltó létezik, nem árt pontosítani. Mindenesetre menetnél csak D, hosszabb várakozásnál P.mint ahogy az elején írták, az N csak javításnál, és árokból kihúzáskor kell...a gyorsabb melegítés miatt tanácsos D be tenni fékezés mellet(természetesen) Amíg a motor és a hűtővíz hideg, addig a váltó amúgy sem kapcsol magasabb fokozatba, akárhogy padlózza a kuncsaft...

pirosnál nem "teszem ki" P be, mert az nem arra való.

2013. jan. 10. 12:32
 13/16 A kérdező kommentje:

"Kérdező, most az érdekel, hogy miként illik üzembiztosan használni az automatás autót, ... vagy csak az érdekel, mi hogyan használjuk?"

Átlátsz rajtam mint sajtos szendvics a folpakkon. Jóindulatúan arra gondoltam -magamból kiindulva- hogy hogyan lehet a legkímélőbben használni az autót. Azaz, amikor a váltós autót üresbe tenném, tegyem-e ugyanezt az automatánál.

(ha számít: a váltó egy honda jazzben van, 2006-os, 7 sebességes, és lehet manuálisan is használni. Nem tudom hogy hívják, ennyit tudok róla.)

2013. jan. 10. 15:04
 14/16 anonim ***** válasza:

Nah. Most már tudom.

Az a Honda Jazz véletlenül nem CVT-s és "pszeudo-fokozatok" vannak a váltóján. Azaz fokozat mentes és úgy tesz mintha diszkrét fokozatok lennének, vagy azt csak a Mazda tudja?

Nem ártasz vele, ha mindig D-ben van, csak fárasztóbb hosszan nyomni a fékpedált, meg hallottam olyan autóssal, akit ez idegesített. Mármint, hogy az előtte lévő autós állandóan a fékpedálon áll, hosszabb megálláskor is. Ha hosszabb időre állsz meg, akkor érdemes kitenni neutral-ba vagy P-be, de csak ha nagyon enyhe emelkedőn vagy.

2013. jan. 10. 15:51
 15/16 anonim ***** válasza:

ne tedd üresbe... csak D, aztán nyomás. Ha megnézed az emerikai, kanadai, ausztrál,stb filmeket, este minden autónak folyamatosen ég az óriási féklámpája...igaz ők régi automatások, nem úgy mint itt egy-két autós, aki nem érti miért tapossa az előttelevő a féket...

még egy amerikait sem láttam, hogy üresbe tette volna...

egyébként az egyik legjobb autód van...ne tedd tönkre a kapcsolgatásokkal...

2013. jan. 10. 15:58
 16/16 anonim ***** válasza:
#15, mik ezek a hiedelmek? Valóban jó autó. De amúgy, ha egy automatát kapcsolgatsz, akkor mi rossz történne? Egyáltalán tudod, mi történik, amikor mondjuk gurulsz és D-ből N-be húzod? (ne értsd félre, ne vedd a szívedre, csak kérdés)
2013. jan. 10. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!