Ki tudja, hogy itthon lehet-e valahol automata autóval levizsgázni és egyáltalán oktatnak-e automata váltós autóval? Amerikában ha jól tudom, ez alap.
Nem egészen alap, hiszen az autók alapvetően sima váltósan (stick shift) jönnek ki, FELTÉVE HA a delikvens nem kéri bele extraként az automatát. És kéri, mert olcsó.
DE!
Ha a vizsgája csak automatára van megcsinálva, NEM VEZETHET stick shiftes autót!!! Ahoz kiegészítő vizsga kell, vagy alapon stick shiftes autón kell megtanulni vezetni, és akkor nincs semmilyen probléma.
Magyarországon az automata elég drága kiegészítő extra, ezért szerintem nincs is ilyen lehetőség, hogy ilyen autón vizsgázz. Ha egyébként attól parázol, hogy sosem tanulod meg, hogyan kell használni, akkor azt mondom, hogy ne félj tőle, nem akadály!!!!!
Plusz szerintem ha azon vizsgáznál, akkor itthon is benne lenne a jogosítványod adatai között.
Szia!
Természetesen lehet automata váltós autón vizsgázni, de ez bekerül a jogosítványba is, és a továbbiakban korlátozásként szerepel és csak ilyen autót vezethetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!