Amerikában lehet csak úgy jogsi nélkul vezetni?
Lehetni lehet, csak ne kapjon el a rendőr. :)
Amúgy ott meg nem műszakira viszik a kocsit, hanem rendszeresen KRESZ vizsgát kell tenni amikor lejár a jogsi. Állambácsink helyébe én is bevezetném, értelme lenne, de saját kocsival lehessen vizsgázni. Műszaki nem kell, csak kresz, elsősegély és forgalmi.
Bárhol lehet, csak nem szabályos. :D
Amúgy bizonyos idő után kapnak amolyan csak-kísérővel-használható-jogsit, ez arra jó, hogy gyakorolhasson, ha van olyan ismerős, szülő, akinek van jogsija, beül mellé és hajlandó kocsit is biztosítani. Ergo több lesz a rutinja, mire a vizsgára kerül sor.
Engedély nélküli vezetés
Aki vasúti járművet, légi járművet, gépi meghajtású vízi járművet, úszó munkagépet, illetve a közúti forgalomban olyan gépi meghajtású járművet vezet, amelynek vezetésére hatósági engedéllyel nem rendelkezik, továbbá aki e járművek vezetését ilyen személynek átengedi, 100 000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Azzal szemben, aki gépi meghajtású járművet engedély nélkül vezet a közúti forgalomban, a szabálysértési hatóság pénzbírság kiszabása mellett intézkedésként járművezetéstől eltiltást alkalmazhat, továbbá a rendőrség, valamint közúti határátkelőhelyen a határőrség helyszíni bírságot szabhat ki.
Szerintem semelyik országban sem megengedett ez. Gondolj bele, olyan ember venne részt a közúti forgalomban aki a közlekedésbiztonságról semmit sem tud, és még az oktató sem tud korrigálni. Erre valók a privát területek, illetve az oktatópályák, ott lehet gyakorolni bárki autójával...
Mi köze a műszakinak a kreszhez? Így is túl sok ipari hulladék közlekedik az utakon, mi lenne, ha nem lenne műszaki még papíron sem?
Jogsi nélkül vezetni lehet, csak nem szabad :)
Én is 3 évig vezettem mielőtt letettem volna a jogsit, soha nem kaptak el.
Az utolsónak:
De ha elkaptak volna, még most sem vezetnél (legálisan). A szüleid is bizonyára sok pénzt kifizettek volna miattad.
Ne buzdítsd már légy szíves szabálysértések elkövetésére. Mint már írtam erre való a magánterület, vagy az oktató pálya, ott lehet gyakorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!