Miért van az hogy külföldön pl:Amerikában 16 éves kortól lehet vezetni itt Magyarországon pedig 18év betöltése után?
főleg hogy már 14 évesen is vezethetsz.. segédmotort :D
autót is 17 évesen. szóval még csak jót sem írsz. (amúgy meg 17 évesen is olyan gyerekesen hülyék a fiatalok hogy az idióta driftelésben meg ilyenekben élik ki maguk, az meg kell a fenének)
Amerikában bizonyos államokban már 14 évesen is lehet vezetni. És sok középiskolában kötelező tárgy a vezetés, szóval már rögtön meg is van a jogsi. Ezt kicsit irigylem, nekem 23 évesen nem sikerült még összekaparni egy jogsira valót.
Ennek amúgy az az egyszerű oka van, hogy Amerika igen nagy, nagyok a távolságok, ritkán járnak pl. buszok a kisebb városokban, közlekedni meg kell valahogy. Ha pl. az apuka dolgozik x városban, a gyerek meg a lakóhelyén jár iskolába, meg még sportolni is valahova, akkor necces lenne ha a szülők akarnák elvinni. Egyik barátnőmnek a nagybátyja az USA-ban dolgozik, és napi 4-4 órát vezet oda-vissza a munkahelyére. És ott ez tök átlagos. Szóval így értem azt, hogy nagyok a távolságok. Mivel ott autót venni sem olyan drága, és a benzin is olcsó, még egy középiskolás is megengedhet magának valami olcsóbb autót, vagy a szülei is tudnak neki venni, nem egy olyan nagy dolog. És mivel a törvényeket az addigi szokások is meghatározzák, ezért ahol eleve ennyit utaznak az emberek, ott a törvények sem korlátozzák ebben annyira őket. Hát ezért lehet ott sok államban ilyen fiatalon vezetni.
így van , 16,5-től lehet kezdeni a kreszt , 17től pedig a vezetést ,azaz ha átmész mindenen 3hónappal a 17. szülinapod után vezethetsz
am sztem azért lehet kint 16évesen vezetni mivel alacsonyabb a tankötelezettség korhatára és egyes melókho kel a jogsi , meg teljesen más a közlekedési morál, és egy 40km hossz városban elég sz*r lenne 3órát buszozni pl suli után hazáig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!