Ha valaki ki akarna balra kanyarodni egy főútra, és kilóg az autó eleje, meg a sáv vonalon áll a kerék, meghúzhatom?
Tehát, van aki látja, hogy indexelek főútról balra, és Ő is menne balra,, és azt hiszi, majd kiengedem, úgyis lefordulok arra, és előrébb jön, meg még balrtább. És nem tudok normálisan bekanyarodni a sávomban, hanem annyi kevés a hely, hogy még visszafele kell kormányoznom az autót, hogy bevegyem a kanyart, és ne húzzam meg az oldalát.
Ilyenkor meghúzhatnám nyugodtan, hiszen átlógott az én sávomba, meg balra állt az egész autó orra, tehát akadályozott a bekanyarodásban, amiben nekem volt főútvonal táblás elsőbbségem?
Meghúzhatom!!!!!!!
Inkább kerüld el az ilyen esetet vagy enged ki a közlekedés egymást is kéne segíteni
Ja és a te példádon keresztül akkor ha egy gyalogos átszalad az úton de nincs zebra akkor azt elütheted?????????????
Igen, meghúzhatod, aztán kitöltitek a sárga-kék nyomtatványt, és te lejjebb kerülsz a bonus-malus skálán 2 fokozattal!
Igen, te leszel a hibás, mert nem követtél el mindent a baleset elkerülése miatt!
Az, hogy valaki szabálytalan nem mentesít más szabálytalankodókat a felelősségre vonás alól!
Nekem nem teljesen áll össze a kép, ki merre is megy. Odáig tiszta, hogy te balra nagy ívben kanyarodnál, a másik alárendelt útról fel, de a folytatás zavaros.
A meghúzást aztán végkép nem értem. Talán csak nem régebbi balesetből származó sérüléseket akarsz az ő kárán megcsináltatni?
Két dolgot kellene megérteni. Más hibáját nem csak praktikumból hárítunk el, hanem előírás is a megkísérlése.
A másik pedig az elsőbbség kérdése.
Ha már az ő orra kint volt, amikor a kereszteződéshez érsz, akkor már neki van elsőbbsége, hiába a tábla. Ebbe bele fognak kötni páran tudom, de nem érdekel.
Nekem azért ködös a kérdés, mert nem nagyon értem a két kocsi pozícióját.
A másik már kint van, te elmennél előtte, majd balra mellé. Jól értem? És az a gond, hogy a kanyar levágása nélkül sem férsz el? Húsz autósból 19 nagyon csúnyán kanyarodik balra. Így nem tudsz befordulni, vagy „szögletesen”?
Ja, azt elfelejtettem odaírni, hogy ha meglátnál egy kocsit, amelyik a tilosban parkol, nyugadtan menj neki.
Remélem nem találkozunk egyszer sem a forgalomban.
Nem húzhatod meg, mert álló és mozgó jármű ütközésénél tipikusan (de nem mindig!) a mozgó jármű vezetője a felelős, hiszen alapelv, hogy senkinek és semminek nem hajtunk neki.
Ilyen szitura egyetlen ésszerű megoldás létezik: át kell adnod az elsőbbséget a főútra rákanyarodni szándékozónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!