Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Fekvőrendőrön miért csikorgott...

Fekvőrendőrön miért csikorgott a kerék?

Figyelt kérdés

Nem mentem gyorsan, mert kis utcák vannak, és nem akartam, hogy valami kutya, vagy gyerek elém rohanjon.

De, mentem olyan 30-35km/h-val, és szembe sütött a nap, és árnyékban volt egy fekete fekvőrendőr.

Mire észrevettem, és ráléptem a fékre, már felment rá az első kerék. Kicsit ugratott az autó, és csikorgott a kerék.

Mégis mitől?

2011. jún. 22. 20:12
 1/3 anonim válasza:
A hirtelen fékezéstől.
2011. jún. 22. 20:20
 2/3 anonim ***** válasza:

csikorgás = valószínűleg részben, vagy teljesen csúszott valamelyik kerék, és ez adta ki ezt a hangot.

Ez mondjuk azért lehetett, mert amikor ugratott az autó te nyomtad a féket. Mivel a kerék az ugratáskor csak pörögne a levegőben, ezért a fék könnyedén satura befogta, és amikor visszaért az aszfaltra egy picit csúszott, amíg visszagyorsult.

2011. jún. 22. 20:21
 3/3 anonim ***** válasza:
Semmi rendkívüli nincs. Fékeztél egy nagyot, közben függőlegesen gyorsult a kerék egy jókorát, mert valószínűleg fékezés közben, erős első tengelyterheléssel futottál rá. Nem tudott a felfüggesztés mit kezdeni vele: feldobta a kereket, a gátló erre már nem volt felkészülve, nem tudta csillapítani és pár pillanatig nem tapadt, tehát csikorgott a kerék. Ne lepődj meg, ez minden "utcai" autón így van. Erre egyszerűen nem lehet felkészíteni egy olyan felfüggesztést, ami utcán megfelelő rugózási komfortot ad.
2011. jún. 22. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!