"VÁRAKOZNI TILOS, KIVÉVE ÁRUSZÁLLITÁS" jelzőtábla pontosan mit fogalmaz meg a KRESZ-ben? Értelmezést kérek!
ki-és beszállás idejére megállhatsz, de a vezetőnek az autóban kell maradnia ( tehát ha viszed xy-t kiszállhat, meg beszállhat de neked a kocsiban kell maradnod) ez max 5 percet vehet igénybe, de várakozni tilos (nem lehet ott leparkolni, és őrizetlenül hagyni a gépjárművet).
kivéve, az áruszállítónak, mint ahogy a nevében is benne van
"FOLYAMATOS le-felrakodás ideje alatt várakozhat"
A folyamatos rakodás megállásnak számít, bármeddig is tartson...
Nem kell bennmaradnia vezetőnek :) Folyamatos be-kiszállás, illetve be-kirakodás idejére lehet megállni. Akár állhatsz ott egész nap is, ha folyamatosan be-kiszálssz, vagy pakolsz :D
Az előző válaszoló meg összekeveri ezt a megállni tilos táblával. Mint a neve is mutatja, ott egy pillanatra sem szabad megállni.
"Az előző válaszoló meg összekeveri ezt a megállni tilos táblával. Mint a neve is mutatja, ott egy pillanatra sem szabad megállni."
Várakozni tilos tábláról van szó észlény. Te vagy aki keveri a dolgokat nem én...
Pontosan, ahogy írod, répa. A várakozni tilos táblánál meg lehet állni, a megállni tilosnál nem.
De sok itt a funkcionális analfabéta...
Várakozni tilos táblánál megállhatsz, de ott kell maradnod a kocsinál.
Árut vittem egy boltba, megálltam a várakozni tilos után, kiraktam, hogy áruszállítás, és kb 5 perc múlva, amikor kijöttem, ott állt egy sün, és jegyzetelt. Hiába mondtam, hogy árut hoztam, ott kellett volna maradnom is közben...
Ha rakodsz, akkor maradhatsz. Ha csak várakozol, akkor max.5 percig, és a kocsiban kell maradni a sofőrnek, hogy ha útban van, azonnal odébb mehessen.
Ha rakodsz, akkor ott kell maradnod a kocsinál.(Tudom, ha a sofőr egyedül rakodik, és nincs segítsége, akkor ez lehetetlen, de ez van.)Mi azt szoktuk csinálni, hogy lenyitjuk a hátfalat, és akkor a rendőr, vagy közteres látja hogy rakodunk. Nem is szóltak eddig érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!