Ezek a parkolási trükkök a valóságban is működnek? Vagy csak elméletben tűnik ilyen könnyűnek? Nekem elég szenvedősen megy a parkolás:/
Szerintem, aki játszott kiskorában igazi elfordítható (trapéz) kormányos autóval, vagy csak egyszerűen ismeri/el tudja képzelni felülről a manőverét, és az autó mozgását, viselkedését, annak nincs nagy baja a parkolással. Ez az oldal sem mond semmi különöset, csak azt, hogy állandóan figyelje, állapítsa az autó helyzetét a többi dologhoz képest és azt hasonlítsa össze az ideális, kívánt pozícióval. Akár egy számítógép, ezért tudnak (több kevesebb sikerrel) beparkoló programokat írni autókhoz.
http://www.youtube.com/watch?v=xW-MhoLImqg
A lényeg a lenne - amit sehol nem mondanak - hogy ismerni kellene az autó mozgását, ami nem is olyan bonyolult. De hát az oktatók sem értik. Túlnyomórészt. így meg érhetőek ezek a kérdések.
A leírt "trükkök" nem egyetemlegesek. Elképzelhető, hogy működnek, de ne vedd szentírásnak.
Az olyanok, hogy "akkor kezdd el tekerni a kormányt, amikor egyvonalban vagy a harmadik autó hozzád közelebbi lámpájával" autónként és parkolásonként más-más eredményt fog hozni. Hiszen menet közben tekered a kormányt, és ugye nem mindegy, milyen sebességgel haladsz, meg milyen gyorsan tekered.
És akkor azt még nem is említettem, hogy minden autónál más-más az az ív, amit ütközésig tekert kormánnyal leír.
Viszont ha nagyon nehezen megy a parkkolás, kezdetnek talán megteszi. Csak mindig figyeld, hogy épp mibe tolatsz bele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!