Nemrégiben a József körútról a Baross utcára kanyarodtam és 50. 000-be kerül. Van esélyem a bírság enyhítésére? Ha igen, hogyan? Csak kötelező haladási irány tábla van. Legalább egy jobbra kanyarodni tilos tábla is lehetne.
Én sem értem, mi ezen a felháborító. Nyilván a körút forgalmának a folyamatosságát segítendő van kint ez a tábla és baromira nem illik figyelmen kívül hagyni. Ha sokan követnék a kérdezőt, dél felé (még jobban) beállna a Nagykörút, így nagyon helyes magas bírságokkal távol tartani ettől a magatartástól az autósokat.
Plusz ne felejtsük el azt sem, hogy MINDEN kötelező haladási irány tábla utasításának megsértése esetén ennyi a bírság. Lehet, hogy itt a kutyát nem veszélyezteti az ember egy jobbra kanyarodással, de máshol simán életveszélybe sodorhatsz valakit azzal, ha figyelmen kívül hagyod ezt a táblát.
A konkrét esetre visszatérve pedig még annyit, hogy az a jobbra kanyarodás a sűrű utcahálózatnak hála nagyon könnyen elkerülhető.
Hú mennyi paraszt van, Budapesten is...
Nem tudjuk hogy pl. hajnalban kanyarodott-e , lendületesen tűnt-e el az útról, indexelt-e előtte, (valószínűleg), de a legrosszabbat feltételezzük, hogy 15 autót feltart, meg nem lehetett látni a szándékát, vészfékezett előtte... , és örülünk, hogy a gatyája rámegy valakinek egy szivatásra.
Az ilyeneknek kívánom, hogy egyszer véletlenül hajtsanak rá egy kicsit a záróvonalra, és fizessenek 150 ezret.
Aztán még egyszer, ugyanazon a napon. Állatok. Ezek azok, akik, ha indexelsz, hogy váltanál sávot, ráhúzzák a gázt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!