Milyen büntetésre számíthatok?
Figyelt kérdés
Pár napja megállítottak, jogosítvány nélkül vezettem, ittasan. Sajnos már nem először sértem meg a törvényt, mert kaptam 2 év felfüggesztett büntetést (ami nem tudom, milyen büntetés, nem hinném, hogy börtön, vagy az?) lopásért, ami 100 ezer Ft-os volt, a kárt térítettem. Tulajdonképpen még egy piroson is áthajtottam, 50-es táblánál 110 körül. Nem álltam meg rögtön a rendőröknek. Nagyon sokat ittam, de egy lábon meg tudtam állni. Szóval számíthatok akár börtönre is? A rendőrök azt mondták, dehogy, ez csak kihágás. A gyomrom a torkomban van, kérek szépen tájékoztatást.2009. aug. 14. 15:24
1/10 anonim válasza:
a felfüggesztett azt jelenti, hogy ha megint csinálsz valamit akkor lekell töltened azt a 2 évet+ba amit az aktuálisért kapsz
2/10 anonim válasza:
nagyon remélem hogy azt a 2 évet leültetik veled és soha többet nem adnak neked jogsit. és ha miattad meghalt volna valaki??? hihetetlen gyűlöletet érzek ilyenkor! (lett volna még pár szavam de fennakadtak a "trágárságszűrő"n ...
3/10 anonim válasza:
olyan kamu kérdés izé,illetve íze van ennek
5/10 anonim válasza:
Szórakozik valaki velünk, erre fogadni mernék.
7/10 anonim válasza:
Ráéreztem a dologra, mármint, hogy átverés. (Ide kellene másolni Dávidnak a jogász adta választ.)
8/10 anonim válasza:
Tisztelt Dávid!
A pénzbüntetés próbaideje egy év, a vétség miatt kiszabott szabadságvesztés egy évtől három évig, a bűntett miatt kiszabott szabadságvesztés két évtől öt évig terjedő próbaidőre függeszthető fel, tehát az Ön esetében vétség vagy bűntett miatt kiszabott szabadságvesztés büntetés van felfüggesztve. Szabályértés elkövetése a felfüggesztett büntetést nem érinti, emiatt nyugodtam alhat, de kemény bírságra, és ha van jogosítványa, csak otthon hagyta, több hónapos jogosítvány-bevonásra számíthat. Ha nincs jogosítványa, akkor pedig max. egy évre eltilthatják a vezetéstől.
Tisztelettel:
Dr. Koszoru István
9/10 anonim válasza:
Semmilyen buntetést nem kellene kiszabni rád, csak a két kezedet lefurészelni, hogy tobbé ne nyúlj az alkoholhoz, te felelotlen alkoholista!!!???!!!!????!!!
10/10 anonim válasza:
lopsz ,iszol aztán itt sírsz .cigány vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!