110-es táblánál mennyivel lehet menni, hogy még ne büntessenek?
"Egyszerű. 100 km/h alatti korlátozásnál 20%, 100 km/h feletti sebességkorlátozásnál 10% a megengedett sebességtullépés. "
Ha visszaolvasol, akkor látnád, hogy többször leírtuk, hogy nem százalékozunk, hanem fix értékek vannak megadva a büntetésnél.
A 410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet 1. sz. mellékletében (amit a 228/2012. (VIII. 23.) Korm. rendelet 3. § (5), 1. mellékletével módosítottak.) vannak meghatározva a sebességtúllépésnél kiszabandó bírságok. Ebben megtalálható, hogy 50km/h megengedett sebességig 15km/h sebességtúllépéstől jön a 30-as csekk ( majd a büntetési tételek 10km/h-val emelekednek ), 50-100km/h szintén 15km/h sebességtúllépés ér 30-as csekket ( de itt már 15km/h-val ugranak a büntetési tételek), majd 100km/h felett 20km/h sebességtúllépés után jön a 30-as csekk.
Megtekinthető itt:
A mérési hibahatárra vonatkozóan tényleg én emlékeztem rosszul, mivel az csak 2 km/h, bár régebben tényleg ezt írták a szabálysértési határozat indoklásához:
"megállapításakor az ügyfél számára kedvezően vettem figyelembe a mérőberendezés mérési hibahatárát (100 km/óra sebességig 3 km/óra, e felett3%)"
Úgy látszik válság van, ez ma már csak 2km/h :)
Szóval nem értem, ha tök normálisan leírjuk legalább 10-szer, hogy hogy vannak a büntetési határok, akkor miért jön mindig egy tizenegyedik aki hülyeséget ír?
110km/h korlátozó táblánál 132-nél még nem készül fénykép, viszont 133km/h-tól már igen ( mivel a jogszabály úgy fogalmaz: a) 20 km/óra FELETT , 110+20+2=132).
Én azt javaslom, tartsd be a megengedett sebességeket és akkor nem kell parázni. Ha gyorsabban akarsz menni, akkor 100km/h felett max 20km/h-val, az alatt max 15km/h tudsz gyorsabban menni. Viszont ember legyen a talpán, aki egy Nyíregyháza-Budapest távot végignyom 149km/h-val, tempomat nélkül. Ugye itt már elég egy kis lejtő vagy pár másodperc nem figyelés és -30 000. Tempomattal ez nem akkora gond.
Ezúton kérném, hogy fejezzük be a félrevezetések és hülyeségek mellőzését, mert ez itt a 30 000-res kérdés.
21-es!!! Ki mondta neked ezt az irgalmatlan ökörséget? Miért kell a saját tudatlanságod miatt félrevezetni a másikat? Teljesen világosan le van írva hivatalos közleményben, hogy NINCSENEK SZÁZALÉKOK! Meghatározott kmh adatok vannak. 100 alatt 15, 100 felett pedig 20Kmh. Erre jön rá 3kmh mérési pontatlanság, azaz 50-nél 68-69, 90-nél 108-109, 110-nél 123-124. 130-nál 153-154.
Mi olyan bonyolult ebben?
200km/h
ha ennyivel mész úgyse ér utol
1,4-es benzines ford focusokkal mászkálnak 170-nél elfogy belőlük a kakaó
jah! szedd le a rendszámtáblát ;-)
Hülyeség az egész!
Mi az h nem készül fénykép ?
B@sztak már meg engem 50es táblánál 55el!
Akkor ez még is hogy van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!